POČEO SA RADOM I URAĐENI PRVI PREGLEDI NA MAMOGRAFU U LESKOVACU: Od Subotice do Prizrena svaka žena će imati brzu dijagnostiku (FOTO)

Novosti onlajn

10. 11. 2023. u 16:18

U LESKOVCU je zvanično počeo sa radom mamograf koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio Opštoj bolnici prilikom obilaska ovog grada.

ПОЧЕО СА РАДОМ И УРАЂЕНИ ПРВИ ПРЕГЛЕДИ НА МАМОГРАФУ У ЛЕСКОВАЦУ: Од Суботице до Призрена свака жена ће имати брзу дијагностику (ФОТО)

FOTO: Novosti

- Kako smo i obećali prilikom uručenja mamografa OB Leskovac, danas je počeo sa radom instalirani mamograf i pregledani su prvi pacijenti. Ovo je najbolji odgovor na sve zlonamerne komentare koji su se pojavljivali vezano za ovaj mamograf. U najkraćem periodu biće isporučeno i instalirano još mamografa u drugim gradovima. Kao što sam do sada više puta istakla prioritetni ciljevi moji i države Srbije su preventiva i rana dijagnostika. Upravo sa novom opremom i obučavanjem kadra to postižemo. Svaka žena od Subotice do Prizrena mora da ima dostupnu i brzu dijagnostiku i preventivu i to ćemo ostvariti - rekla je prof. dr Danica Grujičić.

Foto: Novosti

- Obaveštavamo Vas da je danas 10.11.2023.godine  u Opštoj bolnici Leskovac u 12 časova , pušten u rad mamograf. Urađene su i prve mamografije i to zakazanih 30 pacijentkinja. U narednom periodu će Opšta bolnica Leskovac raditi u prepodnevnim časovima skrininig mamografije u saradnji sa preventivnim centrom Doma zdravlja Leskovac , a u popodnevnim časovima radićemo dijagnostiče mamografije - izjavio je direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave