OBJAVLJENA DETALJNA PROGNOZA ZA AVGUST: Uskoro nevreme, a onda i temperatura +40, a evo kad bi mogla da udari superćelijska oluja

Novosti Onlajn

02. 08. 2023. u 21:21

POZNATI srpski meteorolog Ivan Ristić je dao detaljnu vremensku prognozu za avgust mesec 2023. godine.

ОБЈАВЉЕНА ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ЗА АВГУСТ: Ускоро невреме, а онда и температура +40, а ево кад би могла да удари суперћелијска олуја

Foto: D. Milovanović

- Jul je bio veoma dinamičan kada su vremenske prilike u pitanju. Naša zemlja i region suočili su se sa ekstremnim vremenskim uslovima od nepodnošljivo visokih temperatura do razornih superćelijskih oluja koje su uništavale sve pred sobom - kaže Ristić.

Što se tiče prognoze za avgust, poslednji mesec meteorološkog leta, ponovo možemo očekivati da se smenjuje sunčano i kišovito vreme.

Naša zemlja nalazi se trenutno na periferiji Azorskog anticiklona. Talasi svežeg i vlažnog atlantskog vazduha kretaće se po obodu ovog anticiklona preko zapadne i srednje Evrope dalje na istok, izazivajući prolazna naoblačenja, osveženje, kišu, pljuskove, ali i lokalne nepogode praćene grmljavinom i gradom.

U utorak, 1. avgusta pretežno sunčano i toplo uz slab jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 13-18°C, maksimalna 30-33°C, stoji u prognozi.

BONUS VIDEO: OTVORILO SE NEBO - Jak pljusak u Kruševcu, seva iznad grada

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)