SRBIJO, TREBA DA BUDEŠ PONOSNA NA OVU DECU: Koverat sa donacijama odnela oluja, mališani ga pronašli i vratili u prave ruke

S.BABOVIĆ

21. 07. 2023. u 12:46

ČETVORO mališana iz Aleksandrovca tražilo je, pronašlo i vratilo koverat sa donacijom, koji se izgubio tokom olujnog nevremena na 4. Memorijalnom turniru "David Lapčević".

СРБИЈО, ТРЕБА ДА БУДЕШ ПОНОСНА НА ОВУ ДЕЦУ: Коверат са донацијама однела олуја, малишани га пронашли и вратили у праве руке

Foto: FB Memorijalni turnir David Lapčević

Sjajna priča dolazi od humanih organizatora turnira u malom fudbalu, koji su planirali da prihod od prodaje ulaznica proslede NURDOR-u.

- Veliko srce malih šampiona! - objavljeno je na FB stranici Memorijalnog turnira.

- Usled jakog nevremena, koje je zadesilo naš grad u sredu uveče u toku utakmice između ekipa „Vojče i drugari” i „Gargi”, gde zbog jakog vetra u kratkom periodu nismo bili u mogućnosti da zadržimo sve sa zapisničkog stola, koverta u kojoj se nalazio novac od donacija je odleteo. Dan nakon toga (juče) ovi šampioni sa fotografije su pronašli kovertu i vratili nam novac. Kolika ljudskost se već nalazi u ovim mališanima, svaka vam čast i hvala vam!

Foto: FB Memorijalni turnir David Lapčević

Potez ove dece iz Župe dokaz je da i u publici, kao i na terenu i među organizatorima turnira vlada jednaka humanost. Prijatelji Davida Lapčevića (1997-2018), koji je preminuo od posledica teške bolesti, ne zaboravljaju najmlađe obolele od raka.

Četvrti Memorijalni turnir u malom fudbalu, koji se održava sve do 23. jula, ima plemenit cilj: prikupljanje sredstava za organizaciju koja pomaže oboleloj deci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)