RASTE VODOSTAJ NA PET REKA: RHMZ izdao novo upozorenje - stižu i obilne padavine

Novosti online

23. 01. 2023. u 08:49

NA Savi kod Šapca vodostaj će se u naredna 24 časa kretati oko granice vanredne odbrane od poplava, a zatim će preći u manje opadanje, navodi se u hidrološkom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

РАСТЕ ВОДОСТАЈ НА ПЕТ РЕКА: РХМЗ издао ново упозорење - стижу и обилне падавине

Foto: G. Šljivić

Na snazi je i upozorenje na obilne padavine u južnoj i jugozapadnoj Srbiji, za danas.  

- Na području Kosova i Metohije, kao i na jugozapadu Srbije danas se očekuje od 20 do 40 mm kiše za 24 h, lokalno i više, a više padavina biće posle podne i uveče. U planinskim predelima mešovite padavine - kiša i sneg - stoji na sajtu RHMZ.

Republički hidrometeorološki zavod navodi da će nivoi vodostaja večeras i sutra biti u porastu i na drugim rekama.

Foto: Printskrin/ RHMZ

- Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama tokom 23/24. januara vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na Ibru sa pritokama večeras će vodostaji biti u porastu i kretaće se iznad granica odbrane od poplava. Na Tamišu kod Jaše Tomića vodostaj će biti u porastu do 25. januara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Neri kod Kusića vodostaj će biti u porastu tokom 23/24. januara i prevazići će granicu redovne odbrane od poplava - navodi se u upozorenju RHMZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)