RED KIŠE - RED SNEGA: Meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje do kraja januara i najavljuje februar kakav nismo očekivali

Novosti online

22. 01. 2023. u 15:23

SNEG se praktično otopio u nižim predelima, a sve je izvesnije da će padavine u poplavljenim krajevim biti značajno manje nego prošle sedmice.

РЕД КИШЕ - РЕД СНЕГА: Метеоролог открио какво нас време очекује до краја јануара и најављује фебруар какав нисмо очекивали

Foto: Printskrin RTS/Milena Anđela/ilustracija

- Izvesno je smirivanje, biće značajno manje padavina i u Srbiji i u Crnoj Gori. Maksimalne dnevne temperature od 3 do 6. Od utorka se očekuje blagi pad i do prve nedelje februara može se očekivati red kiše - red snega. Ne bi trebalo da bude značajnije količine snežnog pokrivača u nižim predelima, dok će u višim biti - ističe meteorolog Nedeljko Todorović.

Kada su u pitanju ledeni dani, karakteristični za ovo godišnje doba, meteorolog navodi da ih nema na vidiku ni na početku februara i da će temperature biti više u odnosu na ono što se očekuje tokom zime.

- I dalje je povoljna zimska situacija što se hladnoće tiče. Maksimalne dnevne temperature biće iznad nule. Kako počinje februar, mislim da se nastavlja ovakav tip vremena, i pored snega, blaga varijanta zime - kaže Todorović.

On ističe da će kiša padati i u narednih 10, 15 dana, ali u mnogo manjoj količini nego prethodne sedmice kada je izazvala poplave u južnom delu Srbije.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!