DEČAKA UDARIO PESNICOM U GLAVU: Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Nišu, srednjoškolac povređen u školi (FOTO)

J. ĆOSIN

29. 11. 2022. u 13:44

UČENIK drugog razreda Gimnazije "9. maj" lakše je povređen u tuči koja se dogodila jutros oko 9.20 u učionici, posle velikog odmora.

ДЕЧАКА УДАРИО ПЕСНИЦОМ У ГЛАВУ: Нови случај вршњачког насиља у Нишу, средњошколац повређен у школи (ФОТО)

Foto: J. Ćosin

Njega je pesnicom u glavu udario vršnjak iz drugog odeljenja koji je uleteo u učionicu.

Iz niške policije kažu da im je slučaj prijavljen i da je o svemu obavešteno tužilaštvo.

Direktor škole kaže da se sve odigralo nakon velikog odmora.

- Obavestili smo policiju, hitnu pomoć i zakazali smo odmah sastanak Tima za zaštitu od diskriminacije i nasilja - rekao je direktor Nenad Disić i dodao da je učenik zadobio lakše povrede.

Kako saznajemo, pred kraj velikog odmora, odnosno početak trećeg časa, učenik II/4 odeljenja je ušao u učionicu II/3 i napao vršnjaka. Udario ga je pesnicom u lice i telo, nanevši mu lakše telesne povrede.

- Napadnuti učenik je to prijavio razrednom starešini, on je regovao, učenika smo izolovali, odveli smo ga kod pedagoga, a nakon toga na razgovor je pozvan đak koji ga je napao - dodao je Disić. - Ono što je u našem domenu, obavestili smo policiju, obavestili smo hitnu pomoć. Zakazali smo odmah sastanak Tima za zaštitu učenika od diskriminacije i nasilja i on počinje za par minuta, tako da ćemo nakon toga da imamo odluku tima o kom se vidu nasilja radi i tada ćemo da postupamo po pravilniku o zaštiti učenika.

Dečak je dobro, lakše su povrede i nakon pregleda lekara on je ispraćen kući.

- Ja ne znam šta se ovo dešava, mi nismo imali mnogo ovakvih slučajeva ranije, ja sam u ovoj školi 15 godina i ne sećam se da se ovako nešto događalo… - konstatuje direktor Gimnazije "9. maj".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili