PRETUČENI OSNOVAC NIJE DANAS BIO NA NASTAVI: Oglasila se novosadska škola o novom slučaju vršnjačkog nasilja

Lj.P.

25. 11. 2022. u 16:19

UČENIK sedmog razreda Osnovne škole „Ivan Gundilić“ u Novom Sadu, lakše je povređen kada je napadnut u četvrtak, posle nastave, van školskog dvorišta.

ПРЕТУЧЕНИ ОСНОВАЦ НИЈЕ ДАНАС БИО НА НАСТАВИ: Огласила се новосадска школа о новом случају вршњачког насиља

Foto: Shutterstock

Sedmak je napadnut na ulici u novosadskom naselju Podbara. O nasilju nad dečkom odmah je obaveštena policija, škola i sve nadležne službe koje rade na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja.

O nemilom događaju, novosadska policija je, kako nam je rečeno, obavestila Više javno tužilaštvo, a razgovara se sa akterima, a kada se utvrde sve činjenice i okolnosti, najverovatnije će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Direktorka osmoletke koju pohađa napadnuti maloletnik, Lidija Radulović, za „Novosti“ je rekla da su školu o napadu na njihovog đaka obavestili roditelji.

- Znamo da se uključila policija i da učenik ima lakše povrede i danas nije bio u školi – kaže direktorka.

- Tačno je da se napad na đaka nije dogodio u školskom dvorištu, već posle nastave i van školskog dvorišta, na ulici. Mi kao škola, razgovaraćemo sa svim akterima.

Prema njenim rečima, svi nadležni su uključeni u ovaj slučaj, a škola će preduzeti sve što je u njenoj ingerenciji.

Prema nezvaničnim saznanjima, sukobu je prethodila svađa između napadnutog učenika i još jednog dečaka, čiji se brat navodno umešao u sukob.

Povređenog sedmaka na ulici je kako je izjavila dečakova majka medijima pronašao brat, imao je podlive i curila mu je krv iz nosa. Kako je još rekla  učenika je napala grupa od sedam mladića, od kojih su šestorica srednjoškolci, a jedan je 13-godišnjak sa napadnutim dečakom ide u razred. Prema onome što je  izjavila majka, koja je želela da ostane anonimna, napadaču su sedmaka oborili na zemlju i šutirali i da je najviše udaraca zadobio u glavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Donorstvo je herojstvo