"IDITE, ILI ĆETE BITI STRELJANI" Srpski vozači konačno izvučeni iz Ukrajine: Ledila nam se krv u žilama, bilo je strašno

B.Ca.

03. 03. 2022. u 11:01

VOZAČI kamiona, zaglavljeni u Ukrajini od početka rata, Dejan Jovaničić i Danilo Polić, koji su bili blokirani na prelazu Domanovo, na granici sa Poljskom, izvučeni su jutros iz Ukrajine.

ИДИТЕ, ИЛИ ЋЕТЕ БИТИ СТРЕЉАНИ Српски возачи коначно извучени из Украјине: Ледила нам се крв у жилама, било је страшно

Foto: Privatna arhiva

Oko šest sati jutros prešli su granicu i ušli u Poljsku. Trenutno su na Železničkoj stanici Lublin, gde čekaju voz da se prevezu do Slovačke, odakle su im odlične šanse da ih pokupe naši vozači kamiona kojima je tu redovna trasa.

- Konačno smo se izvukli i idemo kući - Danilo u Beograd, a ja u moj LJig - kaže za "Novosti" Jovaničić.

- Nekako smo noćas uspeli da uđemo u kombi pun izbeglih, dece i žena. Bilo nas je 14 unutra, i posle osam provera od kojih nam se bukvalno ledila krv u žilama, prešli smo granicu. Bilo je strašno, napeto, teško...

Kako nam Jovaničić priča, pre nedelju dana on i kolega su sa granice oterani, a ukrajinski naoružani carinici su im rekli da odu odatle ili će biti streljani.

Dok su imali novca boravili su u motelu, odakle su juče takođe izbačeni. Do svojih kamiona su se juče nekako domogli posle četiri sata čekanja prevoza, ali im nije bilo dozvoljeno da uđu u svoja vozila.

Foto: Privatna arhiva

- Oterali su nas i bili smo preplašeni gde ćemo kad je okolo samo šuma, zima napolju, bez hrane i vode. Oko naših kamiona su kanisteri, vidimo da su uzeli gorivo. Ostavili smo kamione i pohitali da spasimo žive glave. Evo nas konačno, ali se brinemo za naše kolege zarobljene u drugim delovima.

Vladimir Belić koji je sa još trojicom na prelazu Jagodin, rekao nam je kratko da su im oduzeti pasoši i da se njima trenutno bave jedinice bezbednosti.

Aleksandar Dražić je oko 30 km od Kijeva, dobro je, ali nema načina da trenutno izađe odatle. Tamo se, kako kaže, neprestano puca i u velikom su strahu.

Iz Kriznog štaba Privredne komore Srbije naglašavaju da zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova i našom ambasadom u Ukrajini čine sve da izvuku naše šofere na sigurno.

BONUS VIDEO: 

RUSKA VOJSKA POMAŽE UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA: Specijalci sprovode porodicu sa detetom na bezbedno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

DA JE PUTIN ŽENA Stigao odgovor iz Kremlja posle DŽonsonove izjave