GRUPNO SPREMANJE ISPITA NA MAŠINCU: Starije kolege pomažu mlađima u učenju

B.B.

04. 02. 2022. u 10:53

STUDENTI starijih godina Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu još jednom su pokazali svoju kolegijalnost. Tradicionalnom grupnom spremanju ispita je, tokom januara, na sedam predavanja prisustvovalo između 500 i 1.000 studenta, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

ГРУПНО СПРЕМАЊЕ ИСПИТА НА МАШИНЦУ: Старије колеге помажу млађима у учењу

Mašinski fakultet

Nakon svih održanih grupnih spremanja u semestru, praksa je da fakultet nagradi svoje nesebične predavače jednim bonom u određenoj vrednosti za kupovinu knjiga u skriptarnici fakulteta, koji predavačima obezbeđuje kupovinu literature za naredni semestar.

Grupno spremanje ispita održava se od 2016. godine, a "idejni tvorac" je Savez studenata Mašinskog fakulteta(SSMF), uz podršku uprave fakulteta. Stariji studenti koji su određeni predmet položili sa najvišom ocenu rešavaju na tabli ispitne rokove iz prethodnih godina i na taj način svojim kolegama pomažu da steknu željeno znanje, a potom i dobru ocenu.
Predmete koji će se učiti zajednički biraju studenti putem ankete na zvaničnim stranicama SSMF-a. Tako studenti imaju mogućnost da se direktno izjasne za predmet koji im zadaje najviše poteškoća tokom učenja.
- Našim kolegama iz Saveza i nama najveći pokazatelj da projekat ima smisla i da radimo pravu stvar jesu poruke zahvalnosti nakon položenog ispita koje dobijamo kada se ispitni rok završi i izuzetna posećenost ove godine - istakli su predavači na projektu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)