PROIZVODNJA UGLJA U RB "KOLUBARA" STABILNA: Brza intervencija vatrogasaca, kreće sanacija opreme (VIDEO)

D. S.

11. 01. 2022. u 12:01

PROIZVODNjA uglja na kopu „Tamnava Zapad“ u Rudarskom basenu „Kolubara“ je stabilna i na nju nije uticao požar koji je jutros oko dva časa ugašen na odlagaču jalovinskog sistema.

ПРОИЗВОДЊА УГЉА У РБ КОЛУБАРА СТАБИЛНА: Брза интервенција ватрогасаца, креће санација опреме (ВИДЕО)

Foto: EPS

Transport uglja ka obrenovačkim termoelektranama odvija se normalno i kop „Tamnava Zapad“ koji daje najviše uglja neće osetiti zastoj zbog odlagača.

Požar koji je sinoć oko 21.15 izbio na traci odlagača ugašen je zahvaljujući veoma brzoj intervenciji vatrogasaca, a u požaru nije bilo povređenih radnika.

- Prvo vatrogasno vozilo stiglo je 11 minuta posle prijave požara, a potom iz minuta u minut i ostala. U gašenju požara učestvovalo je 10 vatrogasnih vozila „Kolubare“, kao i ostala vatrogasna vozila, a čak 17 cisterni radilo je na gašenju – rekao je Srđan Alimpijević, direktor površinskih kopova u RB „Kolubara“.

– Hvala vatrogascima i svim zaposlenima koji su uložili zaista svu snagu, sredstva i napore kako bi požar bio ugašen što pre.

Alimpijević kaže i da je u toku procena štete, da će odlagač biti popravljen, ali najvažnije je što je odmah pronađeno rešenje i ugljeni bageri mogu da rade bez zastoja.

- Već je dogovorena rekonstrukcija i počele su pripreme da što pre ponovo pustimo jalovinski sistem. S obzirom na vremenske uslove i složenost konstrukcije, u narednim nedeljama u rad ćemo uključiti zamenski odlagač – objasnio je Alimpijević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili