TUŽNE VESTI: Preminula novinarka Katarina Mirović

Novosti online

21. 10. 2021. u 15:21

NOVINARKA RTK Katarina Mirović preminula je danas od posledica korona virusa, u 55. godini života.

ТУЖНЕ ВЕСТИ: Преминула новинарка Катарина Мировић

Foto: Printskrin RTK

Čitav radni vek provela je u Radio-televiziji Kragujevac, kao novinar i urednik.

Bila je autorka emisija “Sugrađani”, “Radoznalo ogledalo”, serijala “Trpeza”, “Druga strana”, “Gimnazija znanjem sija”, “Jednaki”, “Pod Hipokratovom zakletvom”, a gledaoci i kolege pamtiće je kao jednog od najboljih poznavalaca sela i autorku čuvene emisije “Šumadijski prag” koju je sa posebnim entuzijazmom radila pune dve decenije, saopšteno je iz RTK.

U sećanju kolega ostaće kao dobar čovek i novinar izuzetno posvećen svom pozivu, koji je mnogo volela, navode iz ove medijske kuće.

Bila je volonter Crvenog krsta i dobitnica “Zlatnog pera” ove humanitarne organizacije.

Dobitnica je brojnih priznanja, među kojima su i “Đurđevdanska nagrada” za novinarstvo 2012. godine, priznanja za očuvanje tradicije i narodnog stvaralaštva.

Bila je aktivista Udruženja srpsko-slovačkog prijateljstva i predsednica podružnice Sindikata novinara Srbije u Televiziji Kragujevac.

Komemoracija Katarini Mirović biće održana u petak, 22. oktobra u 11 časova u skupštinskoj sali, a sahrana u subotu u 14 časova na groblju Bozman.

(RTK)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)