ČUDOTVORNA RUSOMAČA: Čaj, kupka, oblog, ili tinktura - Zaboravite na odlive, bolne cikluse, hemoroide, pa čak i krv u mokraći

V. N.

24. 04. 2022. u 09:50

NADZEMNI deo biljke rusomače smatra se vrlo efikasnim prirodnim lekom za žensko zdravlje. Uspešno zaustalja obilno menstrualno krvarenje, ublažava bolne menstruacija, sprečava pojavu krvi u mokraći, dijareje, upale bešike...

ЧУДОТВОРНА РУСОМАЧА: Чај, купка, облог, или тинктура - Заборавите на одливе, болне циклусе, хемороиде, па чак и крв у мокраћи

Foto Shutterstock

Statistika pokazuje da obilno menstrualno krvarenje pogađa čak 20 odsto žena, što ne samo da narušava kvalitet života već može da uzrokuje i ozbiljnu anemiju.

Jedna nasumična studija pratila je žene sa ovim problemom i podelila ih u dve grupe, od kojih je jedna dobijala kapsule sa ekstraktom rusomače, a druga placebo. Kod prve grupe je na kraju studije uočeno značajno prosečno smanjenje krvarenja.

Osim toga što povoljno utiče na menstrualne odlive, rusomača može da zaustavi i prolaps materice, ojača je, a i pomaže oporavku nakon porođaja.

Obloge od rusomače velika su pomoć dojiljama, a ova lekovita biljka je korisna i ženama koje ulaze u menopauzu, jer umiruje lupanje srca, jača srčani mišić, snižava krvni pritisak, odlična je kod angine pektoris i proširenih vena. Deluje povoljno i na urinarni trakt, smiruje upale bešike i koristi se kod pojave krvi u mokraći, unutrašnjeg krvarenja iz želuca, creva, bubrega ili bešike, krvarenja iz desni, hemoroida, dijareje.

Rusomača ima lekovita svojstva kada se priprema kao čaj, kupka, obloga, u obliku tinkture ili suvog ekstrakta u kapsulama, a pošto je jestiva, njeni listovi mogu se dodati u salatu.

Foto Shutterstock

 

Recept za tinkturu

ZA pripremu tinkture potrebno je 100 grama svežeg nadzemnog dela rusomače. Biljku iseckajte i stavite u teglu. Zatim do vrha tegle nalijte jaku domaću rakiju i dobro zatvorite. Ostavite dve do tri nedelje. Procedite i čuvajte u čistoj i dobro zatvorenoj staklenoj ambalaži. Tri puta dnevno jednu do dve kafene kašičice tinkture sipati u čašu vode i popiti pre jela.

BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024