KO JE ERVIN IBRAHIMOVIĆ? Javnosti poznat po aferi sa nekretninama - poslanik Bošnjačke stranke "genocid u Srebrenici" stavio na dnevni red

Novosti onlajn/M.Stevanović

11. 05. 2021. u 18:19

U PARLAMENTU Crne Gore danas je usvojen predlog da se na dnevni red stavi tačka "Rezolucija o genocidu u Srebrenci".

КО ЈЕ ЕРВИН ИБРАХИМОВИЋ? Јавности познат по афери са некретнинама - посланик Бошњачке странке геноцид у Сребреници ставио на дневни ред

Foto: Printscreen/Jutjub

Za ovaj predlog glasalo je 42 poslanika, dok je 15 bilo protiv. 21 poslanik bio je uzdržan.

Inicijativa da se na dnevni red uvrsti predlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici potekla je od poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića.

- Opravdanost inicijative je svakodnevna. Mi u državi koja je lider u EU integracijama doživljavamo porast negiranja genocida. Ovaj dom ne sme dozvoliti promociju ratnih zločinaca. Ovo nije usmereno protiv jednog naroda već je cilj pomirenje i suočavanje sa prošlošću. Bez suočavanja sa prošlošću ne možemo pomiriti region - kazao je Ibrahimović prilikom obrazloženja i pozvao poslanike da glasaju po savesti.

Ipak, pored borbe za to Crna Gora usvoji sramnu rezoluciju kojom se nemili događaji u Srebrenici definišu kao genocid, Ibrahimović je crnogorskoj, ali i široj javnosti, poznat po još nečemu. 

Naime, Ibrahimović se svojevremeno našao u maloj i odabranoj grupi funkcionera i poslanika koji su dobili kredite i stanove od države po povoljnim uslovima, kao i druge pogodnosti.

Naime, kako su 2019. godine pisale crnogorske "Vijesti" Ibrahimović je postao vlasnik stana od 73 metra kvadratna, koji je uzeo uz pomoć 40.000 evra stambenog kredita, sa ratom od oko 400 evra mesečno.

Poslanik je iskoristio i veći deo ušteđevine, pa je ona sa 50.000 za godinu pala na 13.000 evra. U vreme nastanka ovog članka Ibrahimović je bio član tri skupštinska odbora, a njegova poslanička plata iznosila je malo više od 1.510 evra.

Njegova supruga Nisera Ibrahimović u vreme objavljivanja ovog članka mesečno je primala od 900 do oko 1.070 evra, a u oktobru 2018. godine je podigla gotovinski kredit od 15.000 evra.

Agencija za sprečavanje korupcije u decembru 2020. godine utvrdila je da je poslanik Bošnjačke stranke (BS) u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

U odluci koju potpisuje direktorka Jelena Perović navodi se da Ibrahimović "nije u redovnom godišnjem imovinskom kartonu za 2017. prijavio skupštinsku varijabilu od nepunih 440 eura".

U aferi oko sumnjive kupoprodaje stanova dobijenih uz pomoć vlasti, kako je u aprilu ove godine pisao "Sandžak Press", tada su se pored Ibrahimovića našli i Sulja Mustafić, Damir Šehović, Osman Nurković, Kemal Purišić, Mevlida Muratović i drugi. Mnogi od njih su stanove dobijali od države po jednom iznosu, iako su već u svom posedu imali nekretnine, ili pak nekretnine na ime supružnika, a onda te iste stambene jedinice prodavali po neuporedivo većim cenama. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije