POLAGANJE VENACA U MURINU: Počast za žrtve nastradale u NATO agresiji

M.S.

30. 04. 2021. u 13:21

DELEGACIJA Demokratske narodne partije (DNP) predvođena Milunom Zogovićem, poslanikom u Skupštini Crne Gore, položila vijenac na spomen obilježju nevinim žrtvama NATO agresije u Murinu.

ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА У МУРИНУ: Почаст за жртве настрадале у НАТО агресији

Foto: Vlada Crne Gore

Foto: DNP

Foto: DNP

Foto: DNP

Takođe, premijer Zdravko Krivokapić odao je poštu žrtvama.

- U avgustu prošle godine najavio sam da ću prvom prilikom posetiti Murino, kako bi i lično iskazao poštovanje stradalima. Danas to obećanje ispunjavam i polažem venac kako bih pokazao da Crna Gora ne zaboravlja niti jednu jedinu žrtvu, te da sećanjem na ovakve događaje iskazujemo veru da se takvo stradnje više nikad neće ponoviti,  saopšteno jeniz kabineta Krivokapića piske posete Murini. 

Krivokapić je ukazao da je prethodna vlast zaobilazila Murino, ali da će nova Vlada i tu, kao i druge nepravde, ispraviti.

- Ovu, 22. godišnjicu stradanja nevinih žrtava u Murinu, među kojima je i troje dece, obeležavamo na dan koji je simbol stradanja. Moje misli su sa porodicama Julije, Olivere, Miroslava, Vukića, Milke i Manojla. Oni će uvek živeti u našim sećanjima, a njihova nedužna žrtva i tragična sudbina, opomena su i obaveza cijelom našem društvu da sačuva mir, suživot i sklad, kaže Krivokapić koji je naglasio da je Crna Gora, tokom nešto više od dve decenije nakon ovih nemilih događaja, prolazila kroz različite faze društveno političkog sazrijevanja.

- Ovakvi događaji ostali su bolan dio prošlosti, a naša zemlja krenula je putem obnove i prosperiteta, baštineći demokratiju i pravdu kao temelje svoje državne politike. Ipak, ljudske žrtve koje je Crna Gora položila zauvek ćemo pamtiti. Nek im je večna slava!", zaključuje se u saopštenju premijera Zdravka Krivokapića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri