NIKŠIĆANI TUGUJU ZA GOJKOM MANJOM TOMIĆEM: Otišao čuveni lekar, šarmer, boem i pre svega - veliki čovek

V.K.

28. 04. 2021. u 10:12

NIKŠIĆANI tuguju za Gojkom Manjom Tomićem, velikim čovekom, jednim od prvih oralnih hirurga u Crnoj Gori, nekada sjajnim fudbalskim talentom koji je vrhunski pikao loptu kraj Bistrice, šarmerom, šmekerom, boemom.

НИКШИЋАНИ ТУГУЈУ ЗА ГОЈКОМ МАЊОМ ТОМИЋЕМ: Отишао чувени лекар, шармер, боем и пре свега - велики човек

Foto: Privatna arhiva

Gde god da bi došao donosio je radost, smeh, optimizam, veru u ljude, čojstvo. Osvitao je u nikšićkim lokalima gde su ga ljudi prihvatali kao najrođenijeg. Učio je neuke, podizao moral posrnulima, hrabrio gubitnike. O njegovim dosetkama i šalama pričaće generacije. Često je dolazio u „Lenoks“,  kafić bokserskog šampiona Ratka Draškovića, gde je vedrim duhom sve krepio, ubrizgavao rečima adrenalin. 

- Danas je otišao jedan od mojih najboljih prijatelja, najčasniji i najpošteniji čovek na svetu. Počivaj u miru doktore i hvala ti za sve lepe trenutke koje smo proveli zajedno, a bilo ih je mnogo. Nedostajaćeš mi puno, napisao je na Fejsbuku njegov prijatelj do zadnjeg časa – Drašković, čijim uspesima u ringu se Manjo i te kako radovao.

Doktor Pavle Perunović, njegov drug ceo život ne može da se sabere.

- Ispratio sam Željka Cerovića, Duška Abramovića, Musu Njunjića, Miloša Šobajića, sve boljeg od boljega, i evo sada Manja Tomića. Kako dalje - pita se Perunović.

U bogatoj biografiji Gojka Manja Tomića stoji da je bio i jedan od osnivača Socijalisitičke narodne partije Crne Gore, dugogodišnji član Glavnog odbora partije i savezni poslanik.

- Socijalistička narodna partija ostala je bez dobrog i plemenitog čoveka koji je imao urođeni osećaj za istinu i pravdu. Za njim tuguje i njegov rodni Nikšić i cela Crna Gora jer je bio od onih koji se imao rašta i roditi, navode iz Partije.

Iz SNP-a naglašavaju da je Tomić zračio dobrotom, ulivajući optimizam, veru i nadu u bolju budućnost svih.

- Za nas oduvek je SNP način i stil života, a Tomić je bio jedan od onih koji je doprinosio da tako zaista i bude. Porodica Tomić ostala je bez uzornog supruga, požrtvovanog oca i dragog đeda i njihova bol je neizmerna, ali njegov časni život i visoki moralni kvaliteti, ostaće u pamćenju svih u SNP, dodaju u saopštenju, ističući da je Tomić bio primer časnog i uzornog čoveka, te da je bila privilegija poznavati ga.

- Ostaće uspomena na dostojanstvenog i časnog čoveka spremnog da pomogne ljudima u nevolji, ne deleći ih ni po jednom osnovu. Bila je čast i privilegija poznavati dr Manja Tomića. Neka mu je večna slava i hvala - zaključuju u saopštenju.

Sahrana omiljenog Nikšićanina obaviće se danas na gradskom  groblju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri