PEROVIĆ PISAO MINISTRU SEKULOVIĆU: Huligani napali zgradu Cetinjske bogoslovije i pretili đacima!

V. K.

15. 04. 2021. u 14:04

REKTOR Cetinjske bogoslovije Gojko Perović obratio se ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću povodom incidenta koji se dogodio kod te bogoslovske škole. On je u dopisu naveo da je 15. aprila, oko dva ujutru, ispred zgrade internata Bogoslovije u naselju Donje polje, grupa od "desetak huligana nasrnula na pomenutu zgradu, uzvikujući psovke i pretnje i lomeći školski inventar."

ПЕРОВИЋ ПИСАО МИНИСТРУ СЕКУЛОВИЋУ: Хулигани напали зграду Цетињске богословије и претили ђацима!

Foto N. Karlić

- Pomenuti nasilnici su pretili đacima, vređali ih na nacionalnoj i verskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru. Zatim su se udaljili u pravcu hotela 'Grand' i centra grada uz povike da će ponovo doći narednih noći", naveo je Perović u dopisu ministru.

- Detalji tog slučaja prijavljeni su cetinjskoj policiji ujutro oko 10:20 časova. Dežurni profesor nije reagovao na način da momentalno pozove policiju, i to je verovatno njegov propust, mada s obzirom na okolnosti može biti razumljivo da je i sam čekao da ova neprijatnost prođe, verujući da će se završiti bez težih posledica.

Gojko Perović ističe da se Sekuloviću ne bi obraćali da nije bilo pretnji o ponavljanju napada.

- Drugi razlog što vam se obraćamo, i zbog čega ćemo o ovom pismu obavestiti crnogorsku javnost jeste naša želja i poziv (naročito upućen cetinjskom građanstvu) da tenzije koje su nastale političkim i medijskim manipulacijama i konstantnim neosnovanim prozivanjem i kritikovanjem SPC sa najviših državnih adresa, a usled aktuelnih društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori, ne bi smele da negativno utiču na vladanje naše omladine i da kvare Bogom blagosloveni javni red i mir našeg prestonog grada. Uprava naše škole ne pamti da se ovakav napad na đake desio u poslednjih desetak godina, niti je od strane naših đaka, ili od strane njihovih vršnjaka sa Cetinja, bilo ikakvih povoda za tako nešto, naveo je Perović, dodajući  da su uvereni da će ministar preduzeti sve iz njegove nadležnosti što bi preduprijedilo ponavljanje incidenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024