POSLE DECENIJA ČEKANJA: Na pomolu rešenje za školu u Igalu, aktuelno više lokacija

V. V.

01. 03. 2021. u 17:28

NOVOFORMIRANA radna grupa čiji je zadatak da utvrdi da li postoje prostorni, geodetski, građevinski i drugi preduslovi za izgradnju osnovne škole u Igalu, sastala se danas sa predsednikom Herceg Novog Stevanom Katićem.

ПОСЛЕ ДЕЦЕНИЈА ЧЕКАЊА: На помолу решење за школу у Игалу, актуелно више локација

Foto: PR služba Opštine Igalo

Napravljeni su prvi ozbiljni koraci, procenio je predsednik Katić i informisao da se predloženo nekoliko mogućih lokacija koje su u vlasništvu države, Instituta „Dr Simo Milošević" i Opštine. Za školu je po standardima neophodna parcela od minimum deset hiljada kvadratnih metara.

Zadatak radne grupe je da u narednom periodu utvrdi koja je od ponuđenih lokacija najbolja, jer bi za neke od njih bilo potrebno realizovati i postupak eksproprijacije, kako bi bila obezbeđena potrebna kvadratura objekta i pratećih sadržaja, objasnio je Katić.

Dve lokacije su se izdvojile, dečije odeljenje Instituta „Dr Simo Milošević", u kojem je organizovan rad područnog odeljenja OŠ „Dašo Pavičić", kao i lokacija u Ribarskoj ulici, u Igalo, u blizini benzinske stanice, gde je nekada bio turistički kamp HTP "Boka". Za njih bi trebalo obaviti prenamenu zemljišta. Za većinu drugih potreban je dokup.

Članovi radne grupe obišli su moguće lokacije biti uključeno i Ministarstvo finansija.

Postignuta je saglasnost da projekat izgradnje škole u Igalu bude deo kapitalnog budžeta za 2021. godinu, koji Vlada Crne Gore mora da usvoji do kraja marta. Prema procenama, izgradnja škole koštala bi između 3,5 i četiri miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!