PACIJENTI IZ LIBIJE PREZADOVOLJNI USLOVIMA: U Institutu Igalo na terapiji tridesetak pacijenata iz Libije

V.Vujnović

20. 10. 2020. u 17:31

U staroj zgradi Instituta Igalo boravi ovih dana više od 300 pacijenata. Među korisnicima Fonda zdravstva, sindikalcima i samoplatežnim gostima je i 29 pacijenata iz Libije. Oni, prema rečima direktora marketinga te ustanove Nikole Mračevića koriste samo terapisjke usluge.

ПАЦИЈЕНТИ ИЗ ЛИБИЈЕ ПРЕЗАДОВОЉНИ УСЛОВИМА: У Институту Игало на терапији тридесетак пацијената из Либије

Foto: V.B.

- Gosti  iz Libije nisu  smešteni  u Institutu ali  ovde svakodnevno  koriste terapijske usluge i procedure fizikalne terapije koje im prepisuju naši lekari prilikom dolaska u Igalo, objašnjava Mračević.  

Program sa libijskim pacijentima traje oko dve godine. Oni dolaze u manjim grupama, do 30 ljudi, aliu Igalu ostaju i do tri meseca. Veoma su zadovoljni terapijskim uslugama koje dobijaju, ističe Mračević

Foto: V.B.

- Prema nekim saznanjima oni su Institut rangirali na prvo mesto  od svih rehabilitacionih centara na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Zadovoljni su i njihovi lekari koji prate realizaciju ovog programa i imamo sve pohvale za medicinski tretman koji pružamo.

Ove ocene potvrđuje i Aleksandar Elez supervizor libijskog programa rehabilitacije ratnih invalida koji se realizuje  u Igalu.

-Pacijenti su prezadovoljni terapijama i osobljem koje je preljubazno. Prelepo su dočekani i osećaju se u Iaglu  kao kod kuće, kaže Elez.

Prva faza Instituta radiće do sredine decembra ukoliko se ne pogorša epidemiološka situacija u zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)