MILOVI VOJNICI SPAS ZA KATNIĆA: Tužilački zakoni umesto u parlamentu naći će se pred Venecijanskom komisijom

V. KADIĆ

24. 02. 2021. u 08:38

TUŽILAČKI zakoni koje je pripremila nova parlamentarna većina umesto u Skupštinu Crne Gore naći će se na stolu Venecijanske komisije.

МИЛОВИ ВОЈНИЦИ СПАС ЗА КАТНИЋА: Тужилачки закони уместо у парламенту наћи ће се пред Венецијанском комисијом

Foto DF

Mišljenje o zakonima daće i dvojica kadrova Mila Đukanovića - bivši šef crnogorske diplomatije Srđan Darmanović i bivši ministar pravde Zoran Pažin!

Pre nekoliko dana deo skupštinske većine, izuzev Demokratskog fronta, odustao je od zahteva za vanrednu sednicu parlamenta. Kao razlog odustajanja navode mogućnost da Vlada obavi konsultacije sa evropskim partnerima saglasno Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, ali i drugim obavezama iz evropske agende, sa ciljem da ne dođe do ugrožavanja evropskog puta Crne Gore. To je produžilo rok trajanja Milivoju Katniću, glavnom specijalnom tužiocu i celom njegovom tužilačkom timu.

PISMO NEBOJŠE MEDOJEVIĆA PREMIJERU

NEBOJŠA Medojević je uputio pismo premijeru Zdravku Krivokapiću i direktoru ANB Dejanu Vukšiću, ističući da javnost mora da zna istinu o poseti Belivuka i Miljkovića šefovima "kavačkog klana". On im je uputio više pitanja - da li imaju operativna saznanja da je jedan službenik Sektora za kriminalistiku i sin visokog funkcionera UP prisustvovao proslavi 20. januara 2021. u Kotoru zajedno sa pripadnicima "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, Slobodanom Kašćelanom, Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem? Da su dan pre hapšenja, Belivuk i Miljković bili u Nikšiću kod D. R. povodom lokalnih izbora? Da li je tačno da je šef ANB naložio da Belivuk ne bude pod tajnim nadzorom, tokom boravka u Crnoj Gori, iako mu je zabranjen ulazak? Kakva su operativna saznanja ANB-a o delovanju organizovane kriminalne grupe koja švercuje cigarete, a čiji je šef izvesni Saša Pekić i kakve su njegove veze sa klanom iz "Granda" i Zoranom Lazovićem i Duškom Golubovićem?

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević smatra da se Vlada Crne Gore ponižava time što je traženo mišljenje Venecijanske komisije.

Foto Novosti

- Neverovatna kohabitacija sa bivšim režimom. Članovi Venecijanske komisije iz Crne Gore su Srđan Darmanović i Zoran Pažin, najekstremniji vojnici poslušnici Đukanovića i plaćenici mafije.

Tražimo od Milovih plaćenika da nam daju mišljenje kako da očistimo tužilaštvo od Milovih plaćenika!

Nastavlja se ponižavanje i brukanje nove vlasti i države Crne Gore - izjavio je Medojević, ocenjujući da je na sceni "rezervna Vlada DPS-a".

Međutim, tako ne smatra Zorka Kordić, glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom.

Ona odlaganje skupštinske rasprave o tužilačkim zakonima vidi kao šansu za široku debatu o tim pitanjima sa domaćim i međunarodnim akterima, naročito sa Evropskom komisijom koja je zvaničnoj Podgorici strateški partner.

Foto Vlada CG

Lideri DF, Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević poručili su da poslanici tog političkog saveza neće glasati ni za jedan predlog zakona, niti učestvovati u izglasavanjima, pre nego što se ne izglasaju tužilački zakoni. I upravo prvi test biće kada na dnevnom redu dođe izjašnjavanje o direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu, koji je izabran za v. d. pomoćnika direktora UP.

- Možda sam ja sisao veslo, ali nisam progutao čun. Kako je Vlada birala direktora UP, a izabrala v. d. pomoćnika direktora? Tako što žele da pobegnu od izjašnjavanja u Skupštini jer znaju da nema pozitivnog mišljenja. E ovo ni Katniću ne bi palo na pamet - napisao je Milan Knežević na "Tviteru".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja