"KLOVN" U UNIFORMI: Potpukovnik Bakrač agitovao protiv "litijaša", nova vlast ga nagradila pozicijom u Savetu za odbranu (FOTO)

Novosti online

17. 02. 2021. u 12:26

POTPUKOVNIK Velibor Bakrač, izabran je za sekretara saveta za odbranu, a dospeo je u javnost, svojim bizarnim fotografijama iz ”helouvin” serijala.

КЛОВН У УНИФОРМИ: Потпуковник Бакрач агитовао против литијаша, нова власт га наградила позицијом у Савету за одбрану (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore/Privatna arhiva

Bakrač važi za jednu od „perjanica“ DPS-a, te žestokog protivnika „litijaša“, a između ostalog odlikovan je 2017. godine od strane predsednika Donalda Trampa Ordenom za zasluge (Legion od Merit), najvišim američkim vojnim odlikovanjem koje može dobiti pripadnik strane vojske.

Foto: Privatna arhiva

On takođe važi za jednog od najvećih agitatora DPS za vreme prethodnih izbora.

Dotični je u radno vreme u službenim prostorijama u uniformi obavljao na desetine a i više razgovora sa svojim kolegama gdje je pretio i ucenjivao one za koje je procenjivano da su glasači opozicije.

Isti je po njegovim rečima, bio zadužen za vođenje spiskova izašlih vojnika tokom izbornog dana a dodatno „zaduženje“ mu je bila kasarna u Golubovcima.

Svi komandanti i komandiri, svakih sat vremena su ga izveštavali o broju izašlih a u popodnevnim časovima davao je instrukcije da budu pozvani ako nisu glasali. Neke je i lično pozivao.

Takođe, Bakrač je bio jedan od glavnih organizatora sedmodnevnog angažovanja određenog broja vojnika kojima je oduzimana mogućnost napuštanja objekata u danu izbora a sve u cilju da se „sumnjivi“ spreče da glasaju.

Umesto, nagrade, nameštenjem u novoj Vladi, izvesno je, da je Bakrač trebalo da bude procesuiran, zbog povrede prava slobode glasanja i izvesno i unižavanja vojničke profesije. On je bio član najužeg kabineta generalštaba, gdje su se donosile neformalne odluke koje su bile isključivo političkog karaktera.

(IN4S)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna