SASLUŠANI MILOVI FUNKCIONERI: Osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, nastavak akcije iz decembra 2020.

Tanjug

16. 02. 2021. u 19:38

U SPECIJALNOM državnom tužilaštvu Crne Gore saslušani su Boro Lazović, nekadašnji čelnik budvanskog DPS-a i bivši član Upravnog odbora Morskog dobra, kao i Selim Resulbegović aktuelni član Upravnog odbora i član Predsedništva Socijaldemokrata.

САСЛУШАНИ МИЛОВИ ФУНКЦИОНЕРИ: Осумњичени за злоупотребу службеног положаја, наставак акције из децембра 2020.

Foto arhiva

Na saslušanje su pozvani i Ivan Kalezić, Đuro Marić i Aleksandra Ivanović Kalezić.

Direktor Morskog dobra i šef budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Jelušić i nekadašnji čelnik tog javnog preduzeća (JP) Rajko Barović privedeni su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje u navodne nezakonitosti koje su činjene u zoni Morskog dobra.

U istoj akciji, prema nezvaničnim informacijama, priveden je i nekadašnji visoki funkcioner DPS Aleksandar Tičić, kao i Rajko Mihović, Ljubomirka Vidović i Zorica Šarenac.

Specijalno državno tužilaštvo ih sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, a privedeni su u nastavku akcije u kojoj je krajem decembra 2020. godine uhapšen direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, rečeno je u vrhu Uprave policije.

Izvor iz istrage kazao je da je Tičić priveden jer je u vreme kada je JP Morsko dobro navodno nezakonito poslovalo bio u Upravnom odboru tog preduzeća.

Potpredsednik crnogorske Vlade Dritan Abazović objavio je na Tviteru da su uhapšeni Jelušić, Barović, Tičič i drugi bivši i sadašnji rukovodioci Morskog dobra.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)