PORAST VODOSTAJA SKADARSKOG JEZERA: Poplavljen veliki deo naselja, ugrožena poljoprivredna gazdinstva

Tanjug

29. 01. 2021. u 22:11

VELIKI broj lokacija u okolini Skadarskog jezera poplavljen je zbog rasta vodostaja, posebno poljoprivredna zemljišta.

ПОРАСТ ВОДОСТАЈА СКАДАРСКОГ ЈЕЗЕРА: Поплављен велики део насеља, угрожена пољопривредна газдинства

Foto: Iva Stojadinović

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova (NP) Crne Gore, direktor Nacionalnog parka Skadarsko jezero Nenad Ivanović je sa stručnim saradnikom za odnose sa lokalnim zajednicama, Bogdanom Marašem, danas obišao naselja u priobalju i meštane čija je imovina ugrožena zbog rasta vodostaja Skadarskog jezera.

Ivanović i Maraš razgovarali su sa meštanima koji su iskazali zabrinutost za svoju imovinu ukoliko nivo Skadarskog jezera nastavi da raste usled loših vremenskih prilika.

- U razgovoru sa predsednicima mesnih zajednica Rijeke Crnojevića i Crmnice saznao sam da su pričinjene i određene materijalne štete, kao i da meštane zabrinjava porast nivoa vode koji može zahvatiti i objekte stanovanja- kazao je Ivanović.

Navodi se da će predstavnici NP Skadarsko jezero i u narednom periodu obilaziti područja kojima preti opasnost od poplava i u saradnji sa meštanima pokušati da spreče veće materijalne štete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)