MEDOJEVIĆ PODNOSI OSTAVKU NA POSLANIČKO MESTO: Lider PZP će sačekati završetak rasprave o budžetu - Ja držim svoju reč!

Tanjug

05. 12. 2020. u 14:47

МЕДОЈЕВИЋ ПОДНОСИ ОСТАВКУ НА ПОСЛАНИЧКО МЕСТО: Лидер ПЗП ће сачекати завршетак расправе о буџету - Ја држим своју реч!

Foto: Jutjub/Printskrin

LIDER crnogorskog Pokreta za promene Nebojša Medojević najavio je danas da će podneti ostavku na poslaničku funkciju.

Medojević je kazao da će, u dogovoru sa poslaničkim klubom Pokret za promene, ostavku podneti nakon završetka rasprave o budžetu.

- Kao što sam i rekao više puta podneću ostavku na poslaničku funkciju. U dogovoru sa poslaničkim klubom PzP ostavku ću podneti nakon završetka rasprave o budžetu gde treba da javnosti pokažemo ideološke, političke i stručne razlike između ove Vlade i PzP. 

- Rasprava o budžetu će pokazati da su moje ocene o Vladi Kontinuiteta bile tačne i zasnovane na argumentima i poznavanjeu ideoloških pozicija globalne duboke države koja je preko koncerna "Vijesti" i formirala ovu Vladu. 

- Rasprava o budžetu će zaokružiti moje delovanje u Parlamentu Crne Gore od 2006. i pokazati principijelnost, stručnost i ispravnost programskih principa PzP i našu upornu borbu protiv neoliberalnog globalnog koncepta koji je doveo do brutalne pljačke države i naroda, strukturnog siromaštva i korupcije. 

- Kako je Premijer Krivokapić i u ekspozeu jasno poručio da nije za diskontinuitet i demontažu komunističko-mafijaškog sistema, rasprava o budžetu će pokazati da ova Vlada nastavlja i istu pogubnu ekononomsku politiku Đukanovića i Vukotića, koja je zemlju dovela u dužničko ropstvo i bankrot.

- Jasan stav ove Vlade da “procesuiranje Đukanovića nije prioritet zato što je on zaslužan za nezavisnost države i da bi dodatno produbilo rovove u Crnoj Gori je za mene apsolutno neprihvatljiv i dokaz da je iza scene napravljen sramotni dil sa Đukanovićem o amnestiranju od svih zločina i pljačke ovog naroda i da Vlada Krivokapića i Abazovića, neće konfiskovati imovinu porodice Đukanović koja je stečena pljačkom.

- Za mene on nikad neće biti “Uvaženi predsednik države” nego najveći lopov i zločinac u istoriji Crne Gore i njegovo amnestiranje od odgovornosti je znak slabosti i kulavičluka političke i društvene elite koja stoji iza ove Vlade - napisao je Medojević na Fejsbuku. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Pedja

05.12.2020. 21:14

To će biti najveći dobitak za Parlament, u kojem ako se DF opet ne sažali nikad više neće biti PZP. Medov Ustav je kamen vratu novoj Vlasti