DRAGOSLAV ŠĆEKIĆ PORUČIO CRNOGORSKIM POLITIČARIMA: Prekinimo sa uvredama, poštovanje za vladiku Joanikija

M. S.

18. 11. 2020. u 18:57

ДРАГОСЛАВ ШЋЕКИЋ ПОРУЧИО ЦРНОГОРСКИМ ПОЛИТИЧАРИМА: Прекинимо са увредама, поштовање за владику Јоаникија

Novosti

DUBOKO sam svestan činjenice da su promene, koje su se desile 30. avgusta donele velika očekivanja građana u pravcu neminovnosti promena.

Takođe, u potpunosti razumem želju svih političkih partnera pobedničke koalicije da na svoj način doprinesu nekom novom imidžu naše države.U takvom poimanju demokratije dozvoljene su i kritike na račun pojedinaca ili partija, koje skupa treba, već od 2. decembra da kreiraju neki drugi ambijent, daleko od politike DPS-a i njegovih partnera. Lično smatram da je krajnje vreme da se suzdržimo i zaustavimo te i takve napade i da oštricu svoje političke borbe usmerimo u drugom pravcu. Zato pozivam sve predstavnike partija da prekinemo sa rečnikom uvreda, iznošenja neproverenih tvrdnji, koje nanose štetu novim promenama.

Ovo je izjavio potpredsednik SNP Crne Gore i potpredsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić koji je osudio napade "bilo koje vrstu na našu Srpsku pravoslavnu crkvu i njene velikodostojnike".

- Verujem da delim mišljenje većinske Crne Gore ako kažem da je, braneći svoje manastire i svetinje, naša crkva dostojno branila i skupa sa svojim narodom i različitim političkim subjektima, odbranila ime, istoriju i ugled naše države.Ja, kao vernik, pripadnik Eparhije budimljansko-nikšićke sa posebnim poštovanjem se odnosim prema svemu onome što je vladika Joanikije uradio za našu, Srpsku pravoslavnu crkvu i svoje vernike, a samim tim i svoju državu. Imam ličnu potrebu da, kao trenutni predsjednik opštine Berane i potpredsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore iskažem svoje lično protivljenje iznošenju uvredljivih, neutemeljenih informacija u pravcu napada na ogroman autoritet, ime i dostojanstvo našeg vladike Joanikija - kazao je Šćekić.

On je pozvao kako mandatara Krivokapića, tako i pripadnike pojedinih političkih struktura da se razgovori vode isključivo na dogovorenim sastancima, u prijateljskoj i demokratskoj atmosferi, uz obostrano uvažavanje i čuvanje ljudskog i profesionalnog dostojanstva svakog od učesnika.

- Na taj način izbegavamo i nepotrebno medijsko eksponiranje i polemisanje. Mnogo bitnija je sloga, koja i predstavlja način donošenja zajedničkih i krupnih odluka. O tome bi morali svi duboko da razmislimo, a posebna odgovornost je na mandataru i predstavnicima pobedničkih koalicija, ponavljam, uz poštovanje žrtve, političke i narodne borbe, te svega što se dešavalo u prethodne tri decenije - kazaao je Šćekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)