PESNICA ZA LABORANTA? Skandal u Bijelom Polju, posle tuče u Domu zdravlja slučaj završio kod tužioca

M. S.

06. 11. 2020. u 18:04

POSLE krivične prijave protiv Slaviše Kneževića iz Bijelog Polja, koju su protiv njega podneli ovlašćeni radnici Centra bezbednosti u tom gradu, zbog sumnje da se nasilnički ponašao, u Osnovnom državnom tužilaštvu pokrenuta je istraga protiv njega.

ПЕСНИЦА ЗА ЛАБОРАНТА? Скандал у Бијелом Пољу, после туче у Дому здравља случај завршио код тужиоца

Foto: Dom zdravlja/M.S.

On je kako se sumnja više puta udario Lazara Nedovića, zaposlenog u laboratoriji Doma zdravlja u Bijelom Polju.

- U prijavi stoji da je Knežević nakon prepirke više puta pesnicama udario L. N., od čega je ovaj pao na pod. U toku je istraga, saslušani su oštećeni i osumnjičeni, pribavljena je medicinska dokumentacija, nakon čega će tužilac doneti odluku. U ovoj fazi se ne može saopštiti koje su povrede - kazao je portparol Osnovnog državnog tužilaštva, Denis Zvrko.

Šta se dešavalo pred laboratorijom Doma zdravlja, rasvetliće tužilaštvo i sud. Prema rečima laboranta Lazara Nedovića, koji se ovim poslom bavi gotovo 40 godina, poslednjih šest meseci radi bez predaha zbog epidemije korone. Neopisiva gužva bila je i na dan kada mu se desila, kako ističe, do sada nečuvena neprijatnost.

ZARAŽENE BEBE

PRE tačno šest godina u porodilištu bjelopoljske bolnice zaraženo je nekoliko beba. Dete porodice Knežević je preminulo, a ostale inficirane bebe su prebačene na lečenje u KCCG. Četvoro lekara iz Bijelog Polja je potom uhapšeno i proveli su u zatvoru po nekoliko meseci. Nakon toga su svi osuđeni na po godinu dana zatvora, a onda je presuda poništena i naloženo je novo suđenje, koje nikako da bude privedeno kraju.

- Saopštio sam pacijentima da ću uzeti krv na analizu od deset njih, jer sam morao u toliko kućnih poseta. Ostalima sam kazao da dođu sutra. Tada mi je prišao Knežević uz psovke i uvrede, tvrdeći da mu navodno nisam primio sestru i majku, što nije bilo tačno. Kazao sam da u takvim uslovima ne mogu da radim i krenuo da pozovem obezbeđenje. Međutim, Knežević me izudarao i ja sam onesvešćen pao na pod. Istrčali su kolege i dr Nikola Raosavljević i uneli me u jednu od prostorija. Ukazana mi je pomoć, a potom su mi u Urgentnom centru konstatovali povrede. Privatno ću podneti krivičnu prijavu protiv Kneževića - kazao je Nedović.

Međutim, osumnjičeni Knežević tvrdi suprotno. Da je Nedoviću samo uzvratio.

- Isti tehničar je odbio da izvadi krv za laboratorijske pretrage mojoj majci koja je bila u teškom stanju. Sutradan je odbio da primi uput za oca. Kazao sam mu: "Sram te bilo, šta ovo radiš." Nedović me je posle toga udario pesnicom u glavu. Uzvratio sam posle toga. Postoji kamera, sve je snimljeno, ukoliko nešto ne obrišu. Probleme sa njim imala je i moja sestra, koja je dovela majku u teškom stanju zbog kovid infekcije. Kazo joj je "da mu je dosta Kneževića" - priča Knežević, koji tvrdi da od medicinskog osoblja već godinama trpi torturu, posle izbijanja afera zbog infekcije beba u porodilištu bjelopoljske Opšte bolnice. On je roditelj bebe koja je usled infekcije preminula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili