NEVIĐENA BRUKA U CRNOJ GORI: Zavičaj "zaboravio" Amfilohija, u Kolašinu nema dana žalosti!

M. S.

01. 11. 2020. u 11:12

U KOLAŠINU ni juče, kao ni prethodna dva dana posle smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, nije bilo dana žalosti! Zavičaj je zaboravio svog velikog sina, koga se nisu setili ni u opštinama gde je na vlastii DPS sa svojim ‘’prirodnim saveznicima’’.

НЕВИЂЕНА БРУКА У ЦРНОЈ ГОРИ: Завичај заборавио Амфилохија, у Колашину нема дана жалости!

Foto: D. Dozet

Predsednik SO Kolašin Milan Đukić iz Grupe građana koji su deo vladajuće koalicije u Kolašinu, doduše, zatražio je u petak od Milosava Bata Bulatovića, predsednika Opštine Kolašin da dan žalosti bude u nedelju, a proglašenje dana žalosti zatražili su i odbornici Demokratske Crne Gore. Međutim, do toga nije došlo, čak ni uprkos tome što je mitropolit Amfilohije rođen u Morači, na području Kolašina!

-To je više državna stvar - obrazložio je Novostima svoju odluku Bulatović, koji je uputio saučešće Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i porodici mitropolita Amfilohija. 

Inače, mitropolitov brat Rade je više decenija sveštenik i starešina crkve Svetog Dimitrija u Kolašinu…                                                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Jovan

01.11.2020. 15:27

Kolašin se odrekao svega što je valjalo u ovom lijepom gradu. A gradonačelnik odavno nema svoje ja. Da je prekinuo kad je trebalo i odlučno rekao ne partiokratiji, podržala bi ga većina građana Kolašina, čak i oni sa "suprotne" strane. U životu moraš imati stav. Kad nemaš stav - dobiješ ovo.