ZATVARAJU SE UGOSTITELjSKI OBJEKTI U 5 GRADOVA: Pogoršana epidemiološka situacija u Crnoj Gori, na snazi oštrije mere

Tanjug

17. 10. 2020. u 18:33

ЗАТВАРАЈУ СЕ УГОСТИТЕЉСКИ ОБЈЕКТИ У 5 ГРАДОВА: Погоршана епидемиолошка ситуација у Црној Гори, на снази оштрије мере

Foto Printscreen

UGOSTITELjSKI objekti u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku od ponedeljka će biti zatvoreni zbog pogoršanja epidemiološke situacije u tim opštinama, saopšteno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje u Podgorici.

Stopa obolevanja od korona virusa u tim opštinama je iznad 800 na 100.000 stanovnika, čime automatski prelaze u grupu opština u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primenjivati pooštrene protivepidemijske mere.

Prema novim pravilima, zabranjeno je okupljanje u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Iz Instituta nisu saopštili da li će od ponedeljka biti zatvorene i škole u pomenutim opštinama, ali prema aktuelnim merama, za škole u opštinama u kojima je kumulativna incidencija premašila 800 na 100 hiljada stanovnika predviđen je prelazak na sistem učenja na daljinu.

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika te će odluka o eventualnom pooštravanju mera u Glavnom gradu biti doneta nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Nemačku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)