HVALA NA TOPLOJ ZIMI: Nove humanitarne akcije Milanke Stijović iz Herceg Novog, prikupljeno je 46 kubika drva i namirnice za ugrožene

V. V.

14. 10. 2020. u 06:37

VREME i prilike su takve da je svaka humanitarna akcija dobrodošla, a već nekoliko godina u Herceg Novom ih istrajno organizuje Milanka Stijović.

ХВАЛА НА ТОПЛОЈ ЗИМИ: Нове хуманитарне акције Миланке Стијовић из Херцег Новог, прикупљено је 46 кубика дрва и намирнице за угрожене

Milanka Stijović i spremljen ogrev / Foto V. Vujnović

Aktuelna je sada podrška sugrađanima kojima treba obezbediti grejanje. U okviru akcije "Hvala na toploj zimi" prikupljeno je 46 metara kubnih drva, ali i veliki broj namirnica. Za pomoć ugroženima obratili su se predsednik Kluba penzionera Igalo Fuad Agić i predsednica hercegnovskog Kola srpskih sestara Dragica Spaić.

- Oni žele da učestvuju u akciji kupovine drva, ali i namirnica za najugroženije porodice. Čovek može da napravi novac, ali novac ne može da napravi čoveka - ističe Milanka, i dodaje da se najčešće dobro - dobrim i vrati. Tako deca iz porodica koje primaju pomoć žele da se na neki način oduže, pa učestvuju u projektu kao "mali kururi". Oni na biciklima raznose pomoć ili pomažu da se slože drva onim korisnicima kojima je to neophodno. Nemamo svoj automobil pa ponekad šaljemo hranu i robu u saradnji sa vozačima taksi službi, a oni često ne žele da naplate, već povezu to o svom trošku. Ponosna sam na ove ljude i ovaj grad, jer je pun humanih ljudi.

Ove godine, prikupljeno je i dosta školskog pribora, odeće i obuće za mališane ugroženih porodica.

- Trudimo se da svima izađemo u susret, svakodnevno kupujemo namirnice. Teško mi padne kad pođemo da nekoj porodici odnesemo hranu, kada vidimo staru i nemoćnu osobu ili decu. Ali, snagu mi daje ona iskra sreće u njihovim očima, iskreni zagrljaj i stidljivo "hvala" - priča Stijovićeva.

"RUKA RUCI"

MILANKIN tim je svakodnevno na delu. Sa zaposlenima u bolnici u Meljinama, premda su i oni suočeni sa brojnim problemima, u akciji "Ruka ruci", za ugrožene i nepokretne osobe prošle godine obezbeđivali su svakodnevno između 30 i 35 toplih obroka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna