PUTIN ODLIKOVAO BUDVANE: Ruski predsednik se ordenjem zahvalio trojici veterana

Tanjug

06. 10. 2020. u 17:43

ПУТИН ОДЛИКОВАО БУДВАНЕ: Руски председник се ордењем захвалио тројици ветерана

Foto: EPA

POVODOM 75-godišnjice pobede nad fašizmom, predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovao je veterane iz Drugog svetskog rata, Budvane - Miroslava Luketića, Iva Markovića i Laza Boretu.

Tim povodom predsednik budvanske opštine Marko Carević i predsednik Skupštine Opštine Krsto Radović upriličili su prijem za budvanske prvoborce.

U razgovoru je, kako je saopšteno, istaknuta važnost antifašističkih tekovina i čuvanja od zaborava slavne prošlosti narodnooslobodilačke borbe naših predaka.

Carević je istakao da su godine budvanskih prvoboraca za poštovanje, a rat na ovim prostorima ne sme nikada da se desi, jer je sada vreme za stvaranje bolje budućnosti.

- Moramo stvarati novo, pravedno društvo, društvo jednakosti i pravne države, u kojem je moguće živeti od svog rada i obezbediti budućim naraštajima da žive u slozi, miru i ljubavi - naveo je Carević.

Radović je poručio da se „antifašističke tekovine moraju poštovati, jer predstavljaju zalog za budućnost.“

- Moramo gledati napred u budućnost i praviti novi sistem gde će vlast biti narodna vlast, građani poštovani i gde neće biti diskriminacije - zaključio je Radović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)