KOMFOR ZA PRIPREMU ŠAMPIONA: Ulaganjem u infrastrukturu u Baru stvoreni najbolji uslovi za sportski turizam

B. DABIĆ

21. 09. 2020. u 13:55

BAR, uz klimatske, ima sve bolje uslove za pripreme sportista, kao i za aktivnosti rekreativaca i onih koji žele da poboljšaju svoje fizičko stanje.

КОМФОР ЗА ПРИПРЕМУ ШАМПИОНА: Улагањем у инфраструктуру у Бару створени најбољи услови за спортски туризам

Foto B. Dabić

Poslednjih godina sportski i turistički objekti su opremljeniji za boravak i pripreme sportskih timova i ekipa. Iskorak u realizaciji ovog segmenta turističke ponude u vidu kompletnog paketa za sportske ekipe biće konkretizovan potpisivanjem ugovora između d.o.o "Sportsko-rekreativni centar" i hotela na barskoj rivijeri.

Prema najavama, formirane cene su veoma konkurentne.

Direktor SRC "Topolica" Branislav Nenezić, ističe da u Crnoj Gori Bar ima najbolje uslove za razvoj sportskog turizma.

- Konkretno za pripreme fudbalskih ekipa. Budva ima bolje hotele, ali nema terene. Ulcinj ima hotele, ali nema terene. Bar ima i sportske terene i hotele visoke kategorije čiji sadržaji zadovoljavaju uslove, od spa-centara, teretana. Posle više godina bezuspešnih pokušaja, podstaknuti korona krizom, i hotelijeri pokazuju sve veću zainteresovanost za sportski turizam - kazao je Nenezić.

NAGRADA ZA REKREATIVCE

NA stadionu je uređen mali rekreativni centar, sličan onom u popularnom parku Šumice, gde se Barani svakodnevno mogu rekreirati

- Nagradićemo najbolje rekreativce u Baru sezonskim kartama, u skladu sa mogućnostima. To je jedan od načina da podstaknemo zdrave stilove života - kazao je Nenezić.

Za rekreativce koji koriste glavni gradski stadion sa pratećim sadržajima, cena karte na godišnjem nivou je 25 evra, a mesečna 10 evra po osobi.

Branislav Nenezić, Foto B. Dabić

On ističe da je u sportsku infrastrukturu u Baru, ove i prethodne godine uloženo najviše sredstava u poslednje dve decenije.

- U saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore i Opštinom Bar u rekonstrukciju fudbalskih terena uloženo je 500.000 evra. Dobili smo novu tartan stazu po najsavremenijim standardima i rekonstruisali glavni stadion. Napokon Bar ima prostor na kojem mogu da igraju naši klubovi. Takođe, nove, uređene svlačionice, čime su stvoreni uslovi i za organizaciju međunarodnih mečeva. U planu je, vrlo brzo, i postavljanje reflektora, takođe u saradnji sa FSCG i Opštinom Bar, što će omogućiti održavanje večernjih fudbalskih mečeva - kazao je Nenezić.

KIRIJE

SVIM sportskim klubovima sa kojima je potpisan ugovor o saradnji omogućene su subvencije za korišćenje usluga Sportsko-rekreativnog centra, kako bi bio stimulisan njihov rad u otežavajućim okolnostima. Zakupci poslovnih prostora u sklopu Dvorane, uprkos tome što će se to odraziti značajno na prihode SRC, biće oslobođeni dve mesečne kirije, u verovatno najtežim mesecima, novembru i decembru.

U narednoj godini, po rečima Nenezića, posle  duže vremena, planirana je i zamena busena na stadionu, kao i izgradnja manjeg fudbalskog terena za pripreme klubova. Nenezić je naveo da nisu izostala ulaganja u Sportsku dvoranu "Topolica".

- U poslednje tri godine KK "Mornar" podigao je rejting Bara kao sportskog centra, i zahvaljujući direktoru kluba, Đorđiju Pavićeviću rekonstruisali smo svlačionice, postavili semafor na krovu hale, koji je jedinstven na našim prostorima, kao i uređaj za kontrolu utroška električne energije - istakao je Nenezić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki