ZBOG PORAZA SEVAJU PESNICE: Svađe i tuče potresaju partiju Mila Đukanovića nakon izbornog fijaska

V. Kadić

13. 09. 2020. u 10:00

U DUBOKOJ krizi se, prema onome što se dešava na terenu, našla odlazeća sa vlasti Demokratska partija socijalista.

ЗБОГ ПОРАЗА СЕВАЈУ ПЕСНИЦЕ: Свађе и туче потресају партију Мила Ђукановића након изборног фијаска

Foto: V. Kadić

Posle šamara koje je lider Milo Đukanović, kako se priča, delio neposlušnima u noći nakon izbora i prvog poraza posle 31 godinu vladavine, na red je došlo pesničenje nekada prvih saradnika u toj partiji.

Juče je procurila vest da je ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini, Obrad Mišo Stanišić, na Žabljaku, navodno, razdvajao dvojicu tamošnjih lokalnih visokopozicioniranih članova Demokratske partije socijalista! U jednom žabljačkom lokalu najpre se potegla priča o izbornom porazu, nakon čega su sevnule pesnice, a u sve se, kako navode svedoci događaja, umešao niko drugi nego ambasador Obrad Mišo Stanišić iz Mojkovca, tvrdi kadar Duška Markovića, nosioca liste DPS-Liberalna partija.

- Bilo je kao u ringu, ali nije dugo trajalo. Polomljene su čaše i flaše kao i drugi inventar - pričaju Durmitorci, dodajući da je kafana mesto u kome se okuplja kadar DPS. Jedan od njih poznat je po kupovini ličnih karata za ovu političku stranku.

I dok se tenzije u varoši podno Durmitora polako smiruju, Osnovno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužni akt protiv Milene Orlandić, koja je tokom uvida u izborni materijal u ime Demokratske partije socijalista, pokušala da izazove nepravilnosti na biračkom mestu i stvori, kako je sumnjala opozicija, uslove za ponavljanje glasanja. Orlandićeva je uhapšena 2. septembra, nakon što je u ime Đukanovićevog DPS obavila uvid u izborni materijal Opštinske izborne komisije Podgorica, kada je pokušala da skloni dva kontrolna kupona sa biračkog mesta, kako se ne bi slagali sa brojem glasačkih listića. Nadležni nisu saopštili koliko je ona vremena provela u pritvoru. Krivičnim zakonikom je, kao najblaža kazna za ovo krivično delo propisana novčana kazna, a kao najteža - zatvor do tri godine.

Juče se u Podgorici moglo čuti da će uskoro biti u istragu uključeni sinovi pojedinih visokih funkcionera i ministara DPS, zbog navodnog "otimanja lokala". Navodno su neki od njih postavljeni na državnom zemljištu, koje nije moglo da pređe u privatno vlasništvo. Konstituisanjem nove vlasti otvoriće se "Pandorina kutija" i za mnogobrojne nerasvetljene koruptivne radnje u vrhu države, ali i ubistva koja su obeležila vladavinu Demokratske partije socijalista. Tada su mnogi životima platili borbu protiv organizovanog kriminala i ljudi bliskih vrhu režima, kao i sukob kriminalnih klanova crnogorskog podzemlja od kojih se trese pola Evrope.

 
ODBRANILI SMO SVETINjE

REKTOR Cetinjske bogoslovije protojerej-stavrofor Gojko Perović kazao je da treba da se Bogu zahvaljujemo što je došao momenat slobode.

- A taj momenat slobode smo i mi svi prisutni u proteklih godinu dana jednim finim i mirnim građanskim protestom i hrišćanskim načinom, ljubavlju, strpljenjem i verom u Boga odbranili. I nije bilo nikakvog plana, taktike, nacrta kako će se odbraniti. Međutim, svako je od nas znao, da ako budemo uporni, Bog će nam pomoći kako on najbolje zna, da će nam doneti tu slobodu - kazao je otac Gojko.

BLAŽO PREDVODI "KOMITE"

Juče se u Nikšiću pojavila vest da će u tom gradu, posle Cetinja i Podgorice, uskoro biti organizovan još jedan skup "crnogorskih patriota". Priča se da će "komite" predvoditi Blažo Đukanović, sin aktuelnog predsednika države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri