HEROINA JELENA ZA "NOVOSTI": Krst sam ponela na svoju inicijativu i dobila podršku građana Danilovgrada

V.K.

29. 08. 2020. u 15:23

POSLE pet sati zadržavanja Jelena je izašla iz zgrade Centra bezbednosti Danilovgrad gde su je dočekali rodbina i prijatelji.

ХЕРОИНА ЈЕЛЕНА ЗА НОВОСТИ: Крст сам понела на своју иницијативу и добила подршку грађана Даниловграда

Fejsbuk

- Juče ujutru sam bila na liturgiji u manastiru Ždrebaonik, potom pošla na dedin grob da zapalim sveću za njegovu dušu i tu se rodila ideja da ponesem krst kojim ću uveče predvoditi protesnu šetnju. Dakle, na svoju inicijativu sam to htela i za to dobila podršku velikog broja građana Danilovgrada koja je za mene vrednija od bilo kakve kazne. Osećaj je bio neverovatan. Bila sam srećna i ponosna - priča za "Novosti" Jelena, heroina iz Danilovgrada.

– Međutim, jutros oko 7 na vrata porodičnog doma pojavili su se policijski inspektori koji su došli da me privedu u stanicu policije. Nisam se uplašila, jer za strah nije bilo razloga. Tamo sam provela od 7 do 12 sati. Na ispitivanje sam čekala par sati, ali mi je vreme popunila knjiga svetog vladike Nikolaja Velimirovića "Kroz tamnički prozor" koju je napisao u nemačkom logoru, a doturio mi je drug Stefan Tatar. Prelistavajući stranice te svete knjige, osetila sam ogromnu snagu i samopouzdanje, tako da je njeno prisustvo u mojim rukama bilo veoma lekovito. Što se tiče inspektora oni su se ponašali korektno. Ponovila sam da organizacija celog događaja nema nikakve veze sa crkvom, niti je bilo ko od sveštenika insistirao da ja ponsem krst. To je moja odluka i ničija više. Njome sam ispunila dušu svoju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024