ATAK NA KRIVOKAPIĆA NASTAVAK BAHATOSTI: Albanci iz Martinovića nastavljaju sa provokacijama

M. SEKULOVIĆ

17. 08. 2020. u 07:52

ALBANCI iz Martinovića kod Gusinja nastavljaju sa sejanjem mržnje protiv pravoslavaca i SPC.

АТАК НА КРИВОКАПИЋА НАСТАВАК БАХАТОСТИ: Албанци из Мартиновића настављају са провокацијама

Foto: V. N.

Sve to u sklopu plana koji su odavno prozreli svi, osim onih koji bi trebalo da povedu računa o tome, kako se ne bi desilo nešto od čega će sve boleti glava - na njihovom udaru se našao i nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" prof. dr Zdravko Krivokapić.

Naime, dok je sa političkim saborcima bio u poseti crkvištu nekadašnjeg hrama posvećenog Svetom Vasiliju Ostroškog, koji su lokalni Albanci porušili tokom Drugog svetskog rata, meštanin Fljamurdon H. se na njih zaleteo automobilom "folksvagen turan" gusinjskih registarskih oznaka. Posle naglog skretanja sa asfalta na zemljano proširenje, "junak" je - pobegao.

Ljudi iz pratnje prof. dr Krivokapića su odmah policiji u Gusinju podneli krivičnu prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti građana, ali su državni organi ostali nemi povodom ovog događaja koji se zbio 15. avgusta.

Inače, Albanci iz Martinovića su još pre tri godine pokušali da spreče čišćenje crkvišta, policija je tada intervenisala, ali još nije uspela da otkrije ko je lane iščupao i polomio drveni krst koji je, potom, završio u potoku.

 Kapija sa ulaza u portu bačena u reku Grlju

Nedavno je i 300 kilograma teška kapija sa crkvenog imanja na kojem će "nići" još jednom obnovljeno pravoslavno zdanje odsečena i, takođe, bačena u reku. Kada su je članovi bratstva Turković ipak pronašli, volšebno je - tokom noći - odneta još dalje i bačena u dublji deo reke Grlje. Ali, Turkovići su je i tamo otkrili, pa je izvučena uz pomoć teške mehanizacije i vraćena svešteniku Bojanu Radunoviću.

Foto: V. N.

Izvaljeni krst u potoku

Taj slučaj je prijavljen policiji u Plavu koja ništa nije preduzela, iako sve ukazuje da iza (ne)dela stoji meštanin albanske nacionalnosti K. Đ, koji je svešteniku Radunoviću pretio smrću i najavljivao kako će da sruši sve što bude napravljeno, pa i crkvu...

Osim navedenog, saznajemo, redovna je pojava da meštani Albanci puštaju stoku na crkveni posed. Po rečima oca Bojana Radunovića, samo tokom poslednja tri meseca SPC se više puta obraćala policiji, a epilog je samo to da je juče izjutra na crkveni posed dovedena čitava ergela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije