SVEŠTENICI ĆE UVEK BITI ISPRED SVOG NARODA: Pred državnim tužiocem u Herceg Novom trojica sveštenika i predsednik crkvene opštine

V. V.

11. 08. 2020. u 16:11

DRŽAVNI tužilac u Herceg Novom saslušao je danas u svojstvu građana, a kako je objašnjeno zbog prikupljanja dodatnih informacija o litiji održanoj 21.juna, predsednika crkvene opštine Topaljsko- herecegnovske Zorana Lazarevića i sveštenike Nikolu Todorovića, Zorana Miljanića i Draga Pešikana. Lazarević je nakon višesatnog saslušanja rekao da smatra da nema elementata krivičnog dela jer u momentu kada je održana litija Crna Gora je važila za korona fri destinaciju.

СВЕШТЕНИЦИ ЋЕ УВЕК БИТИ ИСПРЕД СВОГ НАРОДА: Пред  државним тужиоцем у Херцег Новом тројица свештеника и председник црквене општине

Foto:

- Imali smo profesionalan pristup sa njihove strane, a smatramo da u našim radnjama nema elemenata krivičnog dela koje bi mogli  da nam stave na teret, objasnio je Lazarević i dodao da je situacija bila takva da se znalo da će biti moleban i litija, a sa druge strane ljudi su smatrali da je dozvoljeno da se dođe u većem broju jer je bio proglašen kraj epidemije. 

Izjave su nakon salsušanja dali i sveštenici, često pozdravljani aplauzom građana koji su se okupili da im pruže podršku.

Sveštenici će uvek biti ispred svoga naroda, poručio je otac Nikola Todorović.

- Nismo politizovali ove skupove, nismo imali nameru da politizujemo ove skupove, iako se tome u vremenu u kome živimo daje taj značaj. Izbori su 30. avgusta.  Imali smo  paralelnu priču što se tiče njihovih  aktivnosti, njihovih auto  litija a predvodi ih jedan policajac i to smo rekli, između redova. Mi služimo Gospodu, Svetom Vasiliju, svom narodu poštujući mere ovih zakona ali pre svih  mere i zakone Božije.

Jerej Zoran Miljanić bio je odlučan da ćše borbu nastaviti, kako je rekao iz „ pozicije građana drugog reda".

- Nije to tako postavljeno prosto ili sa nekim predumišljajem. Možda i jeste. Ali mi to gledamo kroz jedno dopuštenje ili promisao Božiju da kao građani drugog reda koji su u sopstvenoj državi uniženi, dobijemo novu snagu i borimo se za bolje društvo i nove zakone - kazao je Miljanić.  

Otac Drago Pešikan saslušan je  nešto kasnije ali je i njega strpljivo sačekala grupa građana kojoj se obratio  objasnivši da je  dužnost sveštenika  da sa vernim  narodom brani crkvu Božiju.

- To ćemo raditi do kraja, rekao je otac Pešikan i dodao  da je crkva  stub istine i pravde, i mi smo dužni da svedočimo Hrista vaskrsloga i da ako treba i životom branimo veru. Naše je da stardamo za Hrista. Hvala vernom narodu Herceg Novog  i cele Crne Gore  koji brani svoju svetu crkvu od prvog dana kada je donesen ovaj bezboznički zakon i koji se i danas sabrao ovde da brani svoje sveštenike i predstavnike crkvenih  odbora. To je  istinska Crna Gora i neka je sačuva Bog od svega i svih bolesti a najteže su one duševne poput, bratomržnje - objasnio je otac Drago Pešikan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!