INVESTICIJA U PRIVREDU BARA: Ove godine Investiciono razvojni fond plasirao 22 miliona evra

B. Dabić

četvrtak, 13. 08. 2020. u 17:15

ИНВЕСТИЦИЈА У ПРИВРЕДУ БАРА: Ове године Инвестиционо развојни фонд пласирао 22 милиона евра

Novosti

TOKOM ove godine Investiciono razvojni fond (IRF) privrednicima iz Bara plasirao je oko 22 miliona evra.

U   poslednje tri godine preko IRF odobrena su ukupno  63 miliona evra za privredu grada Bara.

- U  prilici smo da vidimo zaista uspešno realizovane projekte iz različitih oblasti u delu zdravstvenih usluga, privredne proizvodnje, trgovine i turizma. To su sve projekti koji su na ponos ne samo Bara, nego i cele Crne Gore i realizovani su velikim požrtvovanjem njihovih tvoraca, uz podršku Opštine Bar i IRF-a”, kazao je predsednik Odbora direktora IRF-a Zoran Vukčević, prilikom posete barskim privrednicima, koja je juče realizovana u saradnji IRF-a i lokalne samouprave.

Vukčević je podsetio na činjenicu da IRF nudi značajna finansijska sredstva po najpovoljnim uslovima koji su dostupni na crnogorskom tržištu.
Pod 39 kreditnih linija, koliko ih IRF nudi, obuhvaćene su sve delatnosti, kao i sve vrste preduzeća – od individualnih poljoprivrednih do onih najvećih koja čine kičmu naše ekonomije.
- Naša ulaganja govore o tome da IRF uz veliku podršku i požrtvovanje Opštine Bar, koja je posvećena maksimalno razvoju preduzetništva i privrede u Baru, otvara vrata za budući period jer ćemo siguran sam zajedno biti u prilici da promovišemo još mnogo dobrih projekata, pre svega iz oblasti turizma, ali i u drugim sektorima, pre svega iz oblasti poljoprivrede, poručio je Vukčević.
Predsednik Opštine Dušan Raičević istakao je zadovoljstvo postojanjem brojnih uspešnih priča barskih privrednika koji su dobili podršku od strane IRF-a.
-Ono što me posebno raduje je to što je disperzija plasmana kreditnih sredstava zaista zastupljena u Baru, tako da smo bili u prilici da posetimo i privrednike koji se bave uslužnim delatnostima , privrednike koji se bave proizvodnjom , poljoprivredom, kao i one poljoprivrednike koji posluju u oblasti turizma. Pre svega se potvrđuje da barska privreda jeste snažna, i da upravo kroz saradnju sa IRF-om, uz podršku Opštine Bar koja ne izostaje ni u jednom momentu, bićemo u prilici da se izborimo sa sada već evidentnim posledicama ekonomske krize, naveo je Raičević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)