REŠAVAJU VIŠEDECENIJSKI PROBLEM: Poteći će voda i u predgrađu

B. DABIĆ

08. 08. 2020. u 10:04

POVODOM dve godine mandata, predsednik Opštine Bar Dušan Raičević je predstavio najznačajnije projekte i aktivnosti koji su obeležili rad lokalne uprave i njenih službi.

РЕШАВАЈУ ВИШЕДЕЦЕНИЈСКИ ПРОБЛЕМ: Потећи ће вода  и у предграђу

Foto B. Dabić

Raičević je istakao da je donošenjem Strateškog plana razvoja opštine od 2020. do 2025. postavljen strateški okvir kojim su definisani dalji pravci razvoja Bara. Na početku mandata u prioritetima rada, aktuelni predsednik Opštine najavio je rešavanje pitanja vodosnabdevanja prigradskih naselja.

- Kroz završetak izgradnje rezervoara Zaljevo I, priključka na Regionalni vodovod i drugu fazu izgradnje vodovodne mreže za naselje Sveti Ivan, zaokružili smo vrednu investiciju od 1,1 milion evra - kazao je Raičević.

- Kroz izradu Studije vodosnabdevanja nastojimo dobiti jasne smernice o tome kako rešiti višedecenijski problem do sada bezvodnih područja naše opštine. U saradnji sa Regionalnim vodovodom, uz podršku EBRD-a, nastojimo da izgradimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda za naselja Veliki pijesak, Utjeha i Dobra Voda.

UREĐENjE STAROG GRADA

- Stari Bar bio je u vrhu prioriteta rada lokalne uprave. Kroz rekonstrukciju kaldrme i planirane investicije od 150.000 evra nastojimo da stvorimo pretpostavke za valorizaciju kulturno-istorijskog nasleđa unutar zidina Staroga grada. Uz podršku Ministarstva kulture obnavljamo Palatu 85 i adaptiramo Arhiepiskopsku palatu za novi Arheološki muzej grada Bara - kazao je Raičević.

Dušan Raičević, Foto arhiva

Rekonstrukcijom Ulice bratstva i jedinstva na Velikom pijesku i izgradnjom hidrotehničkih instalacija, naveo je Raičević, stvoreni su uslovi za dalji razvoj komunalne infrastrukture u ovom turističkom mestu.

- Kroz izgradnju parka na površini od 9.000 kvadrata u blizini Sportske dvorane i budućeg parka u blizini OŠ "Jugoslavija" nastojimo da kreiramo nove prostore za odmor i rekreaciju naših sugrađana - kazao je Raičević. - U toku je izgradnja trga i šetališta u Sutomoru uz podršku Vlade Crne Gore i JP "Morsko dobro". Uz podršku dijaspore i sklopljeni sporazum, sledi izgradnja sportske dvorane za osnovnu školu u Pečuricama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?