MILO NASTAVLJA PROGON SPC: Krivična prijava protiv paroha barskog Jovana Plamenca

B. Dabić

05. 08. 2020. u 14:58

PO nalogu nadležnog državnog tužioca, barska policija je podnela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica J.P. (65) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

МИЛО НАСТАВЉА ПРОГОН СПЦ: Кривична пријава против пароха барског Јована Пламенца

Foto: B. Dabić

U saopštenju Uprave polcije se navodida je J.P. "ovo krivično delo počinio na način što je 31. jula pozvao građane i održao verski obred na planini Rumiji. On je na taj način prekršio mere o zabrani verskih skupova na otvorenim javnim mestima osim na površinama pripadajućih verskih objekata." 

Paroh barski Jovan Plamenac je 31.jula, odslužio Liturgiju na 15-godišnjicu osveštavanja Rumijske crkve, posvećene Svetoj Trojici. Istog dana sveštenikPlamenac dobio je poziv od policije da dođe na razgovor u Centar bezbednosti Bar u svojstvu građanina jer je služio obred na zemljištu koje nije u vlasništvu crkve.

- Na 15-godišnjicu osveštavanja Rumijske crkve, posvećene Svetoj Trojici, u ovoj crkvi odslužio sam Liturgiju na koju su došli vernici. Neću da se bavim time koliko je bilo prisutnih vernika i drugim detaljima koje su snimili policijski službenici CB Bar, i koji su objavljeni na internetu.

Foto: B. Dabić

Pre polaska na Rumiju, ispred hrama Svetog Jovana Vladimira saopštio sam vernicima da je potrebno da poštuju mere iz Naredbe Ministarstva zdravlja Crne Gore.

To sam isto napisao i na plakat koji je izlepljen po Baru i objavljen na društvenim mrežama - kazao je Plamenac Novostima  nakon što je dao izjavu u policiji. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri