DEZINFEKCIONI TUNEL PLJEVLJIMA: Donacija humaniste Hajriza Brčvaka

18. 07. 2020. u 14:12

FONDACIJE Hemiias E.V. čiji je osnivač biznismen i humanista Hajriz Brčvak donirao je Opštoj bolnici Pljevlja dezinfekcioni tunel.

ДЕЗИНФЕКЦИОНИ ТУНЕЛ ПЉЕВЉИМА: Донација хуманисте Хајриза Брчвака

M.D.

Tunel je instaliran na ulasku u krug pljevaljske Opšte bolnice a služiće za dezinfekciju predmeta i osoba koje prolaze u ovaj dio bolnice i kako je saopšteno biće od velike pomoći u cilju suzbijanja infekcije.

Direktor Opšte bolnice Erduan Lalović zahvalio se na donaciji ističući da teška vremena uvek donose i ljudske vrline.

– Teška vremena, posebno sada kada je pandemija korona virusom pokorila celi svet, uvek su donosila ljudske vrline. Ovih dana ih nesebično prepoznajemo u brizi, koju donatori posebno iskazuju prema zdravstvenom sistemu i onima koji zaista jesu na prvoj liniji odbrane, a to su naši zdravstveni radnici i osoblje u ustanovama.

U ime svih njih i u svoje lično ime se zahvaljujem svima koji su pokazali kako se brine o svojoj zemlji, pa čak i onda kada su ih životne okolnosti odvele daleko. Među njima se ovih dana počesto čuje ime, sada već posvedočenog humaniste i čoveka velikog srca, gospodina Hajriza Brčvaka, koji nikada nije zaboravio svoju zemlju, a u ovim teškim danima, vrednim donacijama, pomogao i pomaže mnogo puta i na različite načine-kazao je dirktor Opšte bolnice Pljevlja Erduan Lalović.

Kako je predhodno najavljeno iz Fondacije Hemiias E.V, čiji je osnivač biznismen i humanista Hajriz Hačko Brčvak, ova fondacija će donirati 14 dezinfekcionih tunela bolnicama i domovima zdravlja u Crnoj Gori i jedan Prijepolju.

Od početka pandemije, Brčvak je Crnoj Gori, novčano i u opremi i paketima hrane za najugroženije, donirao više od 700.000 eura.

Pre nekoliko dana je uputio pomoć i građanima Novog Pazara, Tutina i Sjenice.

BRČVAK ĆE GRAĐANIMA PODELITI 750 HILjADA MASKI

Humanista Hajriz Brčvak najavio je u emisiji “Šofrovizija”, na TVCG, da će uskoro u Crnu Goru stići donacija od 750 hiljada maski, koje će se besplatno deliti građanima.

-Kontejner sa 750.000 maski će stići u Luku Bar, a delićemo maske preko naših volontera u svim gradovima. Tako da ćemo biti bliži građanima, neka se nađu. Daj bože da nam ne budu trebale- poručio je Brčvak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni