ZABRANA GRAĐEVINSKIH RADOVA NA 30 DANA u priobalnom delu barske opštine

B. DABIĆ

10. 07. 2020. u 23:08

Građevinska sezona u priobalnom području Barske rivijere obustavljena je na mesec dana, tokom letnje turističke sezone.

ЗАБРАНА ГРАЂЕВИНСКИХ РАДОВА НА 30 ДАНА у приобалном делу барске општине

B. Dabić

Zabrana građevinskih radova u priobalnom području opštine Bar od 20. jula do 20. avgusta donesena je odlukom koju je potpisao predsednik opštine Bar Dušan Raičević

-Područje zabrane izvođenja građevinskih radova obuhvata priobalni deo opštine Bar na području Čanja, Sutomora, Zelenog pojasa, Žukotrlice, Topolice ipriobalni pojas od tunela „Ćafe“ do granice sa opštinom Ulcinj, kao i uže jezgro Starog Bara i Vripazara. Odlukom su zabranjeni radovi na izgradnji, rekonstrukciji i adaptaciji objekata, na uklanjanju objekata po zahtevu vlasnika, kao i radovi na raskopavanju javnih površina, naveli su iz kabineta predsednika opštine Bar.

 

Zabrana se ne odnosi na radove izgradnje lokalnih i državnih objekata od opšteg interesa, te radove koji se odnose na postavljanje, građenje i uklanjanje privremenih objekata.

 

Izuzetno, ukoliko je potrebna hitna intervencija na popravci određenih objekata komunalne ili druge infrastrukture, kao i građevina zbog čijih oštećenja bi postojala opasnost po život i zdravlje ljudi, ili u drugim opravdanim slučajeva, predsednik Opštine može doneti odluku kojom se odobrava izvođenje građevinskih radova u periodu zabrane.

 

Nadzor nad primenom ove odluke obavljaće Komunalna policija Opštine Bar, koja će redovno vršiti terenske obilaske na navedenim područjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili