HAPŠENJA U CRNOJ GORI: "Pao" i Italijan, visokorangirani kriminalac

M. SEKULOVIĆ

22. 05. 2024. u 16:27

UPRAVA policije Crne Gore, saopštila je da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala uspešno realizovali više aktivnosti na lociranju i hapšenju međunarodno traženih osoba, za kojima su raspisane crvene Interpolove poternice, kako u Crnoj Gori tako i u zemljama iz regiona, koje su rezultirale hapšenjem tri osobe.

ХАПШЕЊА У ЦРНОЈ ГОРИ: Пао и Италијан, високорангирани криминалац

Foto: B. Dabić

U Baru je prilikom kontrole u mestu Komarno, uhapšen državljanin Gruzije L.S, kod kojeg je pronađeno oružje u ilegalnom posedu i on je procesuiran zbog krivičnog djela koje mu se stavlja na teret – nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Dodatnim proverama Nacionalnog biroa Interpola Podgorica utvrđeno je i da se L.S. potražuje od strane Nemačke zbog više počinjenih krivičnih djela – kidnapovanja radi otkupa, pokušaja iznude i razbojništva.

- Osim toga službenici podgoričkog Interpola usešno su realizovali lociranje i uhapsili italijanskog državljanina G.R. koji je od strane italijanskih bezbednosnih službi označen kao visokorangirani pripadnik organizovane kriminalne grupe, a koji se crvenom Interpolovom poternicom potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od osam godina i mesec dana zbog krivičnih dela - prevara, pranje novca, ilegalna trgovina umjetninama i antikvitetima, kao i prouzrokovanje lažnog bankrota velike kompanije u Italiji, saopštila je crnogorska policija, uz napomenu da je uspešnom razmenom operativnih podataka crnogorske i mađarske policije, na teritoriji Mađarske, uhapšen R.B., iz Nikšića kojeg Crna Gora potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 10 meseci, zbog izvršenog krivičnog dela teška telesna povreda.

- Proverama posredstvom Interpola Podgorica i Interpola Budimpešta, utvrđeno je da je R.B. u pritvoru, kao osumnjičeni za krivično delo razbojništvo, počinjeno u Mađarskoj.

U toku je komunikacija sa mađarskim partnerskim službama u cilju postupanja organa za spovođenje zakona po crnogorskoj međunarodnoj poternici, te nakon što krivični postupak protiv R.B. bude okončan u njihovoj zemlji, sledi postupak ekstradicije, jažu iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!