TUŽILAŠTVO OPSTRUIRA DONOŠENJE PRESUDE: Knežević tvrdi

V.K.

13. 05. 2024. u 12:19

Lider Demokratske narodne partije i jedan od optuženih u slučaju "državni udar" Milan Knežević, optužio je tužilaštvo da opstruira donošenje presude u tom slučaju i pozvao glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i vrhovnog državnog tužioca Milorada Katnića da, kako je kazao "vrate u postupak Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića.

ТУЖИЛАШТВО ОПСТРУИРА ДОНОШЕЊЕ ПРЕСУДЕ: Кнежевић тврди

V.K.

Knežević je saopštio da je danas u Višem sudu bilo predviđeno iznošenje završnih reči u tom slučaju ali da do toga nije došlo jer se postupajući tužilac Jelena Protić, kako je kazao, "naprasno 'razboljela'".

- Ovakva opstrukcija od strane SDT – a nije zabeležena u istoriji sudskih procesa u Crnoj Gori, kazao je Knežević, dodajući da se dešavalo da optuženi opstruiraju postupak, izbegavaju iznošenje završne reči kako bi odložili donošenje sudske presude, ali, kako je dodao, "da to čini tužilaštvo, zvuči kao loš vic u kojem živimo već osam godina".

- Nakon više od dvesta ročišta, desetina i desetina svedoka, hiljada i hiljada stranica dokaznog materijala, suočavamo se sa skandalom da je postupajući tužilac Jelena Protić pobegla iz sudnice, jer nema šta da kaže u završnoj reči. Iako je u ponovljenom postupku tužilac Protić u potpunosti ostala pri kriminalnoj optužnici Milivoja Katnića, mada je nije ni pročitala, bilo je očekivano da onda po toj istoj optužnici iznese i završnu riječ. Ali nije lako bilo kome pročitati završnu reč u jednom sramnom postupku baziranom na dokazanim zloupotrebama i montažama. A ne smeju da odustanu od optužnice, jer bi time priznali da smo bili institucionalne žrtve nezapamćenog progona i terora koji i danas traje u svom umivenom obliku,  kazao je Knežević, pozivajući glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i vrhovnog državnog tužioca Milorada Katnića da, kako je kazao "vrate u postupak Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića".

-Jer se njih dvojica nisu ni u jednom trenutku folirali u svom naumu da nam kroz različiti spektar zloupotreba unište živote. A pošto novi tužioci postupaju po njihovoj neizmenjenoj optužnici, prirodno je i poštenije da njih dvojica završe tamo gde su i počeli. Verovatno u ovom trenutku nije poželjno ni popularno kritikovati GST–a i VDT–a, ali pošto sam ja nevin čovek, i ništa nisam uradio od onog što mi se stavlja na teret, javno im poručujem, da i oni snose odgovornost za ovaj današnji skandal. A o "preskočenim" i neotvorenim kriptama, neki drugi put, ne isključujem mogućnost da sam mnogo puta sisao veslo, ali sigrno nisam progutao čun".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za