PROPAO POSLEDNJI POKUŠAJ SMENE PREDSEDNIKA OPŠTINE ANDRIJEVICA: Ćulafića spasao narod, DPS optužuje Vladu, policiju...

M. SEKULOVIĆ

03. 10. 2023. u 19:37

U ANDRIJEVICI je propao sedmi, poslednji pokušaj smene predsednika Opštine Željka Ćulafića (SNP), koju zahtevaju jedan odbornik DF i 15 njih iz koalicije DPS-SD.

 ПРОПАО ПОСЛЕДЊИ ПОКУШАЈ СМЕНЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ АНДРИЈЕВИЦА: Ћулафића спасао народ,  ДПС оптужује Владу, полицију...

M. S.

Razlog neuspeha inicijative je prisustvo nekoliko desetina građana u sali za sednice, koji nisu želeli da izađu, nakon čega je predsedavajući Mladen Đukić prekinuo zasedanje. Tako je istekao zakonski rok od tri meseca za održavanje sednice. Nova inicijativa je praktično nemoguća, uprkos mogućnosti da se može obnoviti za šest meseci ili godinu, jer Andrijevicu čekaju lokalni izborin za najkasnije desetak meseci.

- Nemam nikakve veze sa okupljanjem naroda. Jednostavno, narod ne dozvoljava DPS-u da se vrati na vlast bez izbora. Oni ne smeju da prihvate prevremene izbore, jer im se sprema debakl - kaže predsednik Opštine Andrijevica Željko Ćulafić.

M. S.

On je zatražio od državnih organa i SDT da sprovedu istragu u vezi sa političkom korupcijom.

- Onemogućavanje održavanja sednice Skupštine opštine Andrijevica koordinisana je akcija Vlade, policije i tužilaštva - saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Andrijevica.

Oni izražavaju bojazan da će "ćutanje i nečinjenje nadležnih državnih organa proizvesti dalje dalekosežne posledice, te da se po uzoru na andrijevački primer od strane kabadahijskih družina može očekivati slični scenariji i u drugim sredinama ali i u crnogorskom parlamentu".

SASLUŠANjA

Odmah nakon drugog neuspešnog pokušaja smene Ćulafića, reagovalo je Osnovno državno tužilaštvo u Beranama.

Tužilac je do sada saslušao tridesetak građana Andrijevice koji su bili prisutni u sali za sednice u vreme kada je trebalo da budu održane sednice SO Andrijevica.

- Ovo, sedmo po redu, onemogućavanje da se održi sednica nije ništa drugo do izrugavanje svim pozitivno-pravnim normama Crne Gore, kao i njenim institucijama sistema od strane onih koji su perfidnim zloupotrebama lokalnu vlast u potpunosti podredili sopstvenim interesima. Pored činjenice da ne poštuju zakone, demokratske principe i generalno načela vladavine prava, ovu kabadahijsku vlast ne interesuje ni normalno funkcionisanje lokalne zajednice niti naši sugrađani. Upravo na slučaju opštine Andrijevica crnogorska javnost uvidela je eklatantan primer nefunkcionisanja sistema i generalno državnog aparata.

- U prilog tome podsećamo da smo se mesecima obraćali Vladi, ministarstvima unutrašnjih poslova i javne uprave, Upravi policije, Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, pisali krivične prijave i ukazivali na ove opstrukcije. Međutim od njih smo dobili samo ignorisanje i samoproglašavanjem nenedležnim - kažu iz DPS, povodom sedmog neuspelog pokušaja smene predsednika Opštine Andrijevica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave