OTVARANJE NOVE ZGRADE OŠ "DUŠA KORAĆ" U BIJELOM POLJU IZAZVALO REAKCIJE ČELNIKA OPŠTINE: Nisu pomenuli Duškovu vladu, nas nisu pozvali

M. SEKULOVIĆ

04. 09. 2023. u 17:59

PREDSEDNIK Opštine Bijelo Polje Petar Smolović ostvrnuo se na otvaranje nove zgrade Osnovne škole Dušan Korać ističući da na današnjoj svečanosti, niko od zvaničnika nije ni pomenuo 41. Vladu Crne Gore, koja je započela realizaciju ovog projekta i dovela do pred sami kraj, kao ni Opštinu Bijelo Polje, čije zvaničnici čak nisu ni pozvani na otvaranje ove obrazovne ustanove!

ОТВАРАЊЕ НОВЕ ЗГРАДЕ ОШ ДУША КОРАЋ У БИЈЕЛОМ ПОЉУ ИЗАЗВАЛО РЕАКЦИЈЕ ЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ: Нису поменули Душкову владу, нас нису позвали

Foto M. S.

- Iako danas nismo bili deo zvaničnog protokola, mi smo iz poštovanja prema građanima Bijelog Polja koji su nas imenovali na ove funkcije došli na otvaranje. Škola je početa 2019. godine i podsetiću da je Opština Bijelo Polje uradila projekat i oslobodila plaćanja komunalija školu. Tadašnja Vlada Crne Gore i gospodin Marković sa ministrom prosvete gospodinom Šehovićem su zaokružili finansijsku konstrukciju za ovu školu. Do 30. avgusta 2020. godine završeno je nekih 60-70% radova i onda su krenula kašnjenja. Mi smo urgirali, interesovali se kod Vlade i Uprave javnih radova i evo istina sa kašnjenjem od 2.5 godine konačno je završena škola i mi čestitamo građanima Bijelog Polja.

Ovo je deo reagovanja predsednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića.

On ističe da će bez obzira na ovakav odnos državnih zvaničnika prema predstavnicima građana u Bijelom Polju, lokalna samouprava nastaviti da pomaže sve škole.

MINISTAR "DOMAĆI"

Novu zgradu škole osnovane davne 1845 otvorili su premijer Dritan Abazović i ministar prosvete Miomir Vojinović.

Ministar je, inače, rođeni Bjelopoljac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)