MANJINE U CRNOJ GORI ĆE BITI STUB VLADE? Pojedini lideri izneli stav o formiranju izvršne vlasti

V.K.

20. 06. 2023. u 10:59

ALBANSKI forum i Hrvatska građanska inicijativa postigli su saglasnost oko zajedničkog delovanja u procesu formiranja nove izvršne vlasti u Crnoj Gori. Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i nosilac liste AF poručio je da će te dve partije (tri mandata) ući sa jasnim stavom - zajedno kao deo vlasti ili kao deo opozicije.

МАЊИНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ ЋЕ БИТИ СТУБ ВЛАДЕ? Поједини лидери изнели став о формирању извршне власти

Bošnjačka stranka

- Mi ćemo nastaviti razgovore i sa ostalim manjinskim partijama koje su stekle parlamentarni status - Bošnjačkom strankom, Demokratskom unijom Albanaca i Forcom - izjavio je Đeljošaj, poručujući da će manjine biti stub buduće vlade sa jasnim spoljnopolitičkim ciljevima - evroatlantskog puta Crne Gore, savezništvo sa SAD, EU i NATO-om.

DIK odbila 10 prigovora

DRŽAVNA izborna komisija na poslednjoj sednici je odbila deset prigovora pristiglih na rad opštinskih izbornih komisija. Većinom glasova odbijeni su prigovori liste SDP i Pravda za sve. Predsednik DIK-a Nikola Mugoša kazao je da o ponavljanju izbora na Cetinju i Kolašinu članovi komisije nisu bili jedinstveni, ali je većina odlučila da ih ne treba ponavljati.

Ni u Bošnjačkoj stranci (šest mandata) nemaju dilemu ko treba da preuzme kormilo buduće Vlade, dajući prednost Pokretu "Evropa sad" (24 mandata). Lider BS Ervin Ibrahimović kazao je da je ovih dana vodio neformalne razgovore sa liderom PES-a Milojkom Spajićem, očekujući da će on biti mandatar.

- BS stoji čvrsto na svojim principima i zato smo ostvarili tako dobar rezultat. Zavredili smo rast od više od pet hiljada glasova na smanjenu izlaznost i najjači smo u Rožajama, Pavu i Bijelom Polju - kazao je Ibrahimović. - Krajnji rok za proglašenje rezultata izbora je 26. jun, do 13. jula moramo konstituisati Skupštinu, a do 10. avgusta mora se predložiti mandatar. Dakle, Crna Gora nema vremena da čeka taj rok i verujem da će se do 13. jula konstituisati Skupština, predložiti mandatar i da ćemo u što kraćem roku dobiti novu vladu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)