SPEKTAKL KOJI JE OBORIO REKORDE: Koncert Zdravka Čolića trajao duže od tri sata, okupio oko 30.000 ljudi

B. DABIĆ

22. 05. 2023. u 15:19

DUŽE od tri sata sata spektakla na bini, nekoliko desetina hiljada u publici, veče za pamćenje koje je Zdravko Čolić priredio za sve generacije Barana i gostiju koji su povodom veličanstvenog koncerta 21. maja došli u grad pod Rumijom.

СПЕКТАКЛ КОЈИ ЈЕ ОБОРИО РЕКОРДЕ: Концерт Здравка Чолића трајао дуже од три сата, окупио око 30.000 људи

Foto: B.Dabić /D.Senić

Pun plato ispred sportske dvorane Topolica i bulevar prema Hramu Svetog Jovana Vladimira bili su popunjeni publikom svih generacija. Bar ne pamti ovakav spektakl.

Foto: B.Dabić /D.Senić

 

Muzička legenda ovih prostora, koncert je otvorio pesmom "Mjerkam te, mjerkam". Usledile su "Produži dalje" i "Čija je ono zvijezda", a nizali su se hitovi "Ti živiš u oblacima mala", "S tobom je prava stvar", "Mala", "Tebe čuvam za kraj"...

Foto: B.Dabić /D.Senić

 

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao da je koncert fantastičan, te da takvu atmosferu može samo Čola da napravi.

Predsednik Opštine Bar Dušan Raičevć iskazao je zadovoljstvo što je u Bar ugostio za jedan od najznačajnijih crnogorskih praznika nekoliko desetina hiljada ljudi.

- Koncert Zdravka Čolića je veličanstven, kazao je Raičević.

Nakon skoro deceniju i po, Čola je održao koncert u  Baru, i po ko zna koji put potvrdio  zašto je zvezda koja traje pola stoleća - ne samo načinom interpretacije, već i odnosom sa publikom, orkestrom, plesačima...

- Posle petnaest godina, ponovo smo u Baru, hvala svima koji su došli u Bar, vreme nas je poslužilo, kazao je Zdravko Čolić.

Foto: B.Dabić /D.Senić

 

Na kraju večeri usledio je višeminutni vatromet. Procenjuje se da je na koncertu Zdravka Čolića u Baru bilo oko 30.000 ljubitelja njegovih pesama, iz grada domaćina, drugih crnogorskih gradova. Mnogi su iz regiona upravo ovim povodom došli u Bar.

Pokrovitelji i organizatori koncerta su Opština Bar i Turistička organizacija Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a