"PREVARA" NA CRNOGORSKI NAČIN: Promenili prostorni plan da bi legalizovali Đukanovićeve objekte (FOTO/VIDEO)

Novosti online

11. 04. 2023. u 15:01

DIREKTORAT za planiranje prostora i informacione sisteme – Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izradio je Nacrt izmena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana opštine Nikšić, kojim se praktično legalizuju bespravno sagrađeni objekti u Kočanima, koji su u vlasništvu sada bivšeg predsednika države Mila Đukanovića.

ПРЕВАРА НА ЦРНОГОРСКИ НАЧИН: Променили просторни план да би легализовали Ђукановићеве објекте (ФОТО/ВИДЕО)

Printskrin

Radi se o objektima za koje je građevinska inspekcija početkom ovog meseca donela rešenje o rušenju.

Prema podacima portala PRESS, novim nacrtom prostornog plana zelene površine (ZP), na kojima su bespravni objekti Đukanovića, preimenovane su u stanovanje malih gustina (SGM).

Foto Printscreen/Press

Na čelu Direktorata za planiranje prostora i informacione sisteme je Marina Izgarević Pavićević, funkcionerka Demokratske partije socijalista (DPS).

Izgarević Pavićević je na funkciju generalne direktorice Direktorata za planiranje prostora i informacione sisteme imenovana tokom prošle godine, na predlog ministarke Ane Novaković Đurović.

Foto Printscreen/Press

Krajem februara ove godine objavljeno je da se izmene i dopune Prostorno-urbanističkog plana (PUP) opštine Nikšić u najvećoj meri odnose na planiranje elektroenergetskih objekata – solarnih elektrana, infrastrukturnih sistema – saobraćajne i elektroenergetske infrastrukture, te u definisanju područja za eksploataciju mineralnih sirovina.

Foto Printscreen/Press

Utvrđen je Nacrt novog plana s Programom održavanja javne rasprave, u trajanju od 20 radnih dana.

Niko tada nije pomenuo da se vrši i promena plana za područje kod jezera Krupac, gde se nalaze objekti Đukanovića.

Pogledajte kako izgleda plac

Podsetimo, predsednik države Milo Đukanović uzurpirao je dve parcele, koje su u vlasništvu države, i na njima sagradio zid visok nekoliko metra u mestu Kočani kod Nikšića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave