I "NAŠ" MILO BEZ SATA: Šta svetski političari kriju od javnosti kao zmija noge

A.Vojinović

10. 04. 2023. u 08:00

SKUPOCENE ručne satove mnogi koji mogu da ih priušte nose sa ponosom i iznad rukava košulja, ali ne i - političari. Naime, u poslednje vreme dragocenu napravu od očiju javnosti počeli su da kriju svetski zvaničnici kako bi izbegli da budu kompromitovani u uživom programu. Međutim, mnogima to nije pošlo za rukom, pa se tako francuski predsednik Emanuel Makron nedavno zbog skidanja skupog sata tokom intervjua našao na udaru građana. I bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović tokom predizbornog duela sa liderom DF Andrijom Mandićem nije želeo da "izaziva sudbinu", pa se "goloruk" pojavio pred kamerama.

И НАШ МИЛО БЕЗ САТА: Шта светски политичари крију од јавности као змија ноге

Printskrin

Đukanović, koji je nedavno zabeležio poraz na predsedničkim izborima izgubivši u drugom krugu od Jakova Milatovića, tokom duela nije nosio nikakav sat, što je iznenadilo gledaoce s obzirom na to da je poznato da u svojoj kolekciji ima nekoliko skupocenih primeraka. Bivši lider DPS-a navodno poseduje tri sata vrednosti 1.376.364 evra, od koji samo jedan košta više od 1.150.659 evra, dok cena preostala dva iznosi 158.371 i 67.334 evra. Đukanović je ranije bio kritikovan zbog posedovanja vrtoglavo skupog modnog detalja, pa se pretpostavlja da nije hteo da "iritira" birače pred odlučujuće izbore.

Makron je, s druge strane, tokom nastupa u jednoj TV emisiji, gde je pričao o kontroverznoj reformi penzionog sistema koja je podigla čitavu Francusku na noge, skinuo skupoceni sat sa ruke, što je javnost dočekala sa ogorčenjem. Kritičari francuskog predsednika ovaj njegov potez ocenili su kao prikrivanje vrednog sata koji je bio procenjen na vrtogolavih 80.000 evra, da bi ga francuski mediji "spustili" na "tričavih" 2.400 evra. Iako su njegovi predstavnici skidanje sata pokušali da opravdaju time što mu je navodno zasmetalo lupanje sata po stolu, to nije smanjilo kritike javnosti na njegov račun, naročito jer Makron nije popularan među svojim građanima, a zamera mu se i podrška bogatašima.

Pažljivom oku gledaoca jedne tok-šou emisije prošle sedmice nije promaklo kada je nemački ministar finansija Kristijan Lindner na kraju svog gostovanja na ruku stavio luksuzni "roleks". Kritičari su Lindnerovo prikrivanja sata tokom javnog nastupa takođe ocenili kao način da prikrije vrednu dragocenost.

U prošlosti su pojedini političari bili kažnjeni baš zbog skupih satova. Tako je, kako piše "Politiko", poljski ministar saobraćaja Slavomir Novak bio primoran da podnese ostavku 2013. godine pošto su tužioci rekli da je prekršio zakon jer nije prijavio vlasništvo nad satom od 5.000 evra. Novak je iduće godine zbog prikrivanja vlasništva bio kažnjen sa oko 4.800 evra.

KIRILU MONTIRALI ZLATAN SAT

RUSKI patrijarh Kiril je takođe jedan od poznavalaca skupih satova, piše "Politiko". U žižu javnosti ovim povodom dospeo je 2012. godine, kada je na internetu bio objavljen snimak na kojem poglavar Ruske pravoslavne crkve nosi zlatan sat vredan 30.000 dolara. Međutim, patrijarhova pres-služba tada je saopštila da je reč o montiranom snimku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (4)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost