DRUGOG APRILA PROTIV MILA: Crna Gora ima istorijsku priliku da učini jedinstveni prevrat

Novosti online

30. 03. 2023. u 20:04

ZBOG slobode Crne Gore, zbog istine i ispravljanja nepravde, pozivamo sve građane Crne Gore da drugog aprila izađu i pošalju Đukanovića u političku prošlost, glasajući za Jakova Milatovića, piše između ostalog u saopštenju koje je objavio Savez Srba iz Crne Gore.

ДРУГОГ АПРИЛА ПРОТИВ МИЛА: Црна Гора има историјску прилику да учини јединствени преврат

Foto: Evropa sad/Vlada Crne Gore

Đukanović je svojom politikom, oteo jednom narodu jezik i pismo i ako 60% građana Crne Gore govori srpskim jezikom. Osnovao je partijsku, takozvanu CPC, čiji temelji su antisrpski, kao i njegove partije, poručuju iz Saveza Srba iz Crne Gore.

- Ubeđuje druge građane da to tako treba, jer se na taj način brani od "veliko srpske hegemonije" i aspiracija Srbije prema Crnoj Gori. Svi njegovi antisrpski pokušaji liče na ustašluk Sekule Drljevića i činjenje Anta Pavelića prema srpskom narodu, kojeg i Milo želi da prevede iz naroda u surogat naciju, vremenom asimilujući Srbe, otimajući im jezik, pismo, istoriju, pjesnike, pisce i uskraćujući im osnovna građanska prava. Pa je njegov partijski drug, mlađani Vuković zavapio za glasovima iz dijaspore, za onim Milovim "džepovima", "rukavima", kao neke adute za Đukanovićvu pobedu, kako je i do sada radio. Za divno čudo, složili smo se i mi Srbi iz dijaspore sa mlađanim Vukovićem da se svim građanima Crne Gore omogući pravo glasa u Crnoj Gori, bez obzira na veru i naciju. Ali očigledno da mlađani Vuković u svom vapaju ne misli na Srbe koji žive van Crne Gore, a rođeni su u Crnoj Gori. Srbi su za njega očigledno građani drugog reda. Njemu trebaju samo oni koji glasaju njegovu partiju i njegovog šefa partije. Mislim da je velika sramota svakog građanina Crne Gore koji ne živi u Crnoj Gori a ima pravo glasa da iskoristi to pravo, a da to pravo ne može da iskoristi njegov komšija, samo zbog toga što je druge vere i nacije. A njegov šef partije je započeo kampanju u Petnjici, gde mu je glavna tema bila zastrašivanje Bošnjaka od "velikosrpskih aspiracija". Onda pođe u Plužine i kune se da nikad nije bio antisrbin. Na kraju njegove vladavine se očigledno ne zna ko je ustvari Milo Đukanović. Zbog slobode Crne Gore, zbog istine i ispravljanja nepravde, pozivamo sve građane Crne Gore da drugog aprila izađu i pošalju Đukanovića u političku prošlost, glasajući za Jakova Milatovića. Ovo je jedinstvena prilika da se učini taj istorijski prevrat. Jer, ako Milo ne padne, krivi će biti isključivo birači koji nisu izašli da glasaju protiv njega - navode oni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega