STVARA SE RAZDOR I MRŽNJA MEĐU LJUDIMA: Mitropolija crnogorsko-primorska izrazila zabrinutost za crkvu

V.K.

30. 03. 2023. u 18:57

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da i pored usvajan ja Zakona o slobodi veroispovesti i potpisivanja Temeljnog ugovora još uvek osećaju zabrinutost kada je u pitanju odnos pojedinih političkih i drugih zajednica prema crkvi.

СТВАРА СЕ РАЗДОР И МРЖЊА МЕЂУ ЉУДИМА: Митрополија црногорско-приморска изразила забринутост за цркву

Foto: V.K.

U saopštenju se navodi da te političke i druge zajednice "svoje delovanje temelje na borbi protiv crkve, na pretnje, izrugivanja, klevetanja i lažnog optuživanja Crkve za račun svojih partijskih i dnevnopolitičkih interesa".

-Stvarajući na taj način razdor i mržnju među ljudima, a opstajući na narodnim podelama i nesrećama. U Boga se nadamo da i tome uskoro dolazi kraj i da će i u crnogorskom društvu zavladati sloga i zajedništvo, koje su uslov svakog napretka i razvoja, ističei se u saopštenju.

Iz Mitropolije apeluju na nadležne da se u što skorijem roku reši pitanje arhimandrita Danila, "koji je nepravedno i bez ikakvih dokaza zaustavljen na granici i kome je pre pola godine zabranjen ulazak u Crnu Goru."

-Podržavajući nadležne državne organe u aktivnostima poboljšanja bezbednosti građana Crne Gore, još jednom saborno kao Crkva svedočimo da iguman Danilo, ne samo da nije pretnja po naše građane i državu, nego je svojom revnosnom službom pokazao veliku ljubav i prema Crkvi i prema državi Crnoj Gori, zato je postao jedan od najomiljenijih sveštenika koji u dajbabskoj svetinji sabira veliki broj vjernika, poručili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!