STAN PREDSEDNIKA SO BUDVA "POD LUPOM" MANS: Jovanović - Nisam kao članovi DPS dobio nekretninu

B. DABIĆ

21. 01. 2023. u 11:53

- MORAĆU da ih razočaram jer mene ne finansiraju ni Rusi ni Amerikanci.

СТАН ПРЕДСЕДНИКА СО БУДВА ПОД ЛУПОМ МАНС: Јовановић - Нисам као чланови ДПС добио некретнину

foto: B.D.

Ovim rečima Nikola Jovanović komentariše navode Nevladine organizacije  MANS, odakle tvrde da prvi čovek Skupštine opštine Budva ima trosoban stan od 109 kvadrata u naselju Lazi, a za čiju je kupovinu "čašćen"  56.700 evra.

- Sve podatke do kojih je ova nevladina organizacija „došla“, ja sam im dostavio mejlom 23. novembra prošle godine, sa pratećom dokumentacijom na 24 strane. Brutalna je neistina da je mene neko častio sa 56.700 evra. Ne finansiram se donacijama, za razliku od nevladinih organizacija, već javnu funkciju obavljam u skladu sa zakonom i javnim interesom - kaže Jovanović.

On dodaje da je "Za razliku od funkcionera DPS-a, stambeno pitanje svoje porodice rešio podizanjem kredita od 70.000 evra i ličnim novcem, a ne kao oni kupovinom pod povoljnijim uslovima kada su dobijali stanove od 100 m2 za cenu od 9.000 evra.

- S obzirom da sam tri godine bio podstanar u Budvi, kupovinom kroz kredit sam rešio stambeno pitanje, vodeći se logikom da je bolje da otplaćujem svoj stan mesečnim ratama a ne da plaćam zakup - naveo je Jovanović u saopštenju dostavljenom medijima.

Predsednik SO Budva je pojasnio da je  ne radi o kupovini stana od opštine, ili države, već isključivo o kupovini između dva privatna lica, koja nikakve veze nema sa javnom funkcijom koju obavljam niti je na bilo koji način ugrožen javni interes.

Foto:B.Dabić

Stan se ne nalazi na "Peni od mora", nego na lokaciji pored groblja u Budvi

- Cena se formira slobodnom voljom prodavca, ruskog državljanina, sa kojim Opština Budva nema nikakve poslove, niti ja, i kupca i može biti ispod ili iznad tržišne cene, zavisno od motiva prodaje. Ugovor nije zaključen sa njim, već sa opunomoćenim licem. Naglasio sam da je sama lokacija neatraktivna jer se stan nalazi uz parcelu gradskog groblja, a ne na peni od mora, o čemu svedoči i fotografija koju javno objavljujem a koju je MANS prikrio. Naglašavam da je MANS objavio fotografiju pogrešne zgrade, i to nije slučajno - istakao je Jovanović.

Motiv za ovaj neosnovani napad, kaže, je potpuno jasan i on je neuspeli pokušaj političke diskreditacije i stavljanje znaka jednakosti između funkcionera DPS-a i Jovanovića.

- Umesto da ovakav primer ocene kao afirmativan, iz MANS nastavljaju tamo gde je Milivoje Katnić stao sa izmišljenim državnim udarom, pa će biti da sad neki famozni Rusi na ovaj način „vrše isplate za državni udar“. Želim ujedno da ih obavestim da mi je pokojni deda bio zatvoren na Golom otoku i da sam u postupku nasleđivanja imovine od njega, pa pretpostavljam da će im to biti dobra podloga da nastave sa razvijanjem teorije zavere da nas Rusi finansiraju još od 1945. godine - ističe Jovanović. - Da je kompletan posao oko kupovine nepokretnosti zasnovan na zakonit i pravno dozvoljen način verujem da svedoči i prosta činjenica da se radi o transparetnoj kupovini koja je uredno prijavljena Agenciji za sprečavanje korupcije kroz podnošenje redovnog izveštaja o imovini i to dana 21.08.2022. godine.

DPS BUDVA: JOVANOVIĆ NEUBEDLjIV

- Nakon javno iznesenih podataka NVO MANS, o tome da je predsednik Skupštine opštine Budva i visoki funkcioner DF-a Nikola Jovanović, tokom mandata Marka Carevića, pribavio za sebe stan od 109 m2 za dvostruko manji iznos od uobičajene cene kvadrata u Budvi, pozivamo tužilaštvo da ispita sve okolnosti pod kojima je Jovanoviću bilo omogućeno da, kvadrat trosobnog stana sa pogledom na more i parking mestom, plati 783 evra - poručili su iz OO DPS Budva ocenjujući da Jovanovićevo objašnjenje neubedljivo kako je "svojim rukama"došao do stana.

Pn poručuje da je "Vrlo je indikativno da MANS jedno slovo nije napisao o brojnim zloupotrebama bivših funkcionera DPS-a koji su u Budvi uzimali stanove od Opštine Budva a nisu platili niti jedan cent, pa se pita zbog čega to nije predmet njihovog interesovanja."

- Takođe, još važnije i najvažnije je to što MANS kao organizacija koja se bavi poslovima korupcije i organizovanog kriminala nije reč progovorila o najkoruptivnijem poslu izgradnje postrojenja za otpadne vode od strane nemačko – austrijske kompanije WTE/ ESSEN koja preti da ošteti budžet opštine Budva za 100 miliona evra, zbog čega se vode dva arbitražna postupka. Vrlo je indikativno ćutanje MANS po ovim i brojnim drugim pitanjima, dok se sa druge strane bave pokušajima diskreditacije. Postavlja se samo jedno pitanje, za čiji račun i interes to rade - zaključio je Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!